Yalova, İstanbul’un ilçesiyken; kaymakamlık, adliye, tapu ve birçok kuruma hizmet veren eski Yalova Valilik binasına ek ve kaçak olarak ilave edilen bir yapı ile bugünlere kadar gelindi.  

Yalova’ya Vali olan onlarca bürokrat, makam odası olarak yıllardır bu binada hizmet verdi.

Marmara’nın incisi olan Yalova ili, ne yazık ki kente yakışır bir Valilik Konağına sahip olmayan bir il.

Yıllar önce yapılan Yalova Valiliği mevcut beş katlı binanın, depremden etkilenerek darbe görmüş olduğu gerçeği de söz konusu.

Bu yapının, zemin ve beton testlerinin ne durumda olduğu ise büyük bir soru işareti.

Deprem riski olan kentte, olası bir sarsıntıda Yalova Valilik hizmet binasının ne olacağını kimse tahmin edemiyor.

Yalova Amatör futbol takımlarının kullandığı alandan vazgeçildi

Yalova Valilik Konağı hizmet binasının, ilk olarak Yalova Amatör Futbol Takımlarının resmi müsabakalarını yaptıkları alanda yapılacağına dair beyanatların ardından, spor kamuoyu ile muhalefetin haklı tepkisi ile bu alana yapılmaktan son anda vazgeçildi.

Bu doğru adımın ardından, Yalova Valilik Konağı, Yalova siyasetinde ki seçilmişlerin son olarak gündeme getirdikleri alan ise Yalova Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının karşısı, Yalova Orman İşletme Müdürlüğünün yan tarafında ki Termal-Çınarcık yoluna cephe  25 bin m2 arazide yapılacağı bilgisi oldu.  

 

Yalova Valilik Konağı, mevcut yerinde yapılmalı

Birçok vatandaşımız, Yalova Valilik Konağı için düşünülen Yalova Orman İşletme Müdürlüğü yanında ki alanın doğru olmadığı görüşünde.  

Yalova Valilik Konağının kente yakışan yerin; Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, Yalova İl Jandarma Komutanlığı ile mevcuttaki Yalova Valilik hizmet binalarının olduğu alan olduğunu söyleyen Yalovalılar, Vali Konağının şehrin kalbi ve markası olduğu görüşündeler.

Burada ki tüm kurumlara ait eski yapıların yıkılıp, Yalova’ya yakışır, kentin merkezinde, valilik makamı ile sembolleşmiş eski yerinde, Valilik Konağının yapılarak vatandaşlara hizmet vermesi isteniyor.

Yalova esnafı başta olmak, üzere kent insanın düşüncelerinin önemli olduğu konu hakkında, Yalova halkından, ‘’Yalova Valilik Konağını nerede istiyorsunuz?’’  sorusunun sorulması gerekiyor.

Haber-Yorum; Ayhan POLAT