Yalova Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binaları, Bahçelievler Mahallesi Yalovaspor Tesisleri ve Amatör Sahaların bulunduğu alana taşınacak.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile bire bir yaptığımız görüşmede, Yalova’nın merkezinde çok eski yapılarda hizmet veren Yalova Valiliği ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının, mevcut yerlerinden taşınacağı bilgisini aldım.  

Proje çizimlerine başlandığını söyleyen Tutuk, 6 ay içinde tamamlanacak olan projenin ardından, Yalova’ya yakışan Yalova Valiliği ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının temelinin atılacağını müjdeledi.

Yıkılan her iki bina alanına, yer altına otopark, üst kısmın ise yeşil alan olarak değerlendirileceğini bilgisini paylaştı.

Mevcut olan Yalova Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının olduğu alanın, Yalova halkının merkezde nefes alacakları bir nokta olacağını söyleyen Tutuk, her iki kuruma yakışan hizmet binaları inşa edileceğini söyledi.

Yalova Valilik hizmet binası hatırlanacağı gibi, Yalova il yapıldıktan sonra alelacele kaçak olarak yaptırılmış, defalarca yayınlarımızda kaçak yapı olarak gündeme getirdiğimiz, Valilik makamına yakışmayan, Yalova gibi bir kente yakışmayan mimarisi ile birçok defa eleştiriler almıştı.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da hızla büyüyen ve gelişen Yalova’ya yetmediği gerçeğini kentin değişik noktalarına dağıtılan ek hizmet binalarından biliyoruz.