Yalova Belediyesi’nin girişimleri sonucunda çözüm bekleyen Kentsel Dönüşüm için ilk adım atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Bağlarbaşı Mahallesi’nde TOKİ iş birliği ile 100 dönümlük alanda başlayacak olan dönüşüm için ilk bina yıkıldı. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, göreve gelmesinin ardından uzun yıllardır çözüm bekleyen Kentsel Dönüşüm konusunda çalışma başlattı. Çalışmalar doğrultusunda ilk olarak Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı. Hak sahipleri ile yapılan görüşmeler neticesinde protokoller imzalandı. Kira desteği ödemeleri de kısa süre içerisinde başladı.

İlk Yıkım Gerçekleşti

Sürecin tamamlanmasının ardından Yalova’da ilk yıkım gerçekleşti. Yalova Belediyesi ekipleri Bağlarbaşı Mahallesi’nde Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın da iştirakiyle yıkım çalışmasını başlattı. Eylül ayı içerisinde yıkım çalışmalarının tamamlanması ve güvenli konutların yapımına başlanması hedefleniyor.

“Hayırlı Olsun”

Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde Yalova’da büyük acıları yaşadık. Bu acıların tekrar yaşanmaması adına yıllardır süren kentsel dönüşüm sorununa çözmek için gerekli adımları attık. Süreç olumlu bir şekilde ilerledi ve vatandaşlarımız ile protokol imzalayarak bugün ilk evi yıktık. Önümüzdeki günlerde 100 dönümlük alanın tamamında yıkım çalışmaları gerçekleştireceğiz. Hedefimiz en kısa sürede yıkımları tamamlayarak güvenli konutların inşasına başlamak. Çünkü Yalova, deprem kuşağı üzerinde yer alan bir il. Bizlerinde öncelikli görevi vatandaşlarımızın can güvenliği. O nedenle bir an evvel konutları tamamlamak ve vatandaşlarımıza teslim etmek arzusundayız. Yalova’mıza ve bölge halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Topçular Feribot İskelesi yeniden Tavşanlı’ya bağlandı Topçular Feribot İskelesi yeniden Tavşanlı’ya bağlandı