Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 23 Mart 2020 tarihinde Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit’in başkanlığında, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Subaşı Belde Belediye Başkanı Turan Canbay, Tavşanlı Belde Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Kaytazdere Belde Belediye Başkanı Ali Kangal, İlçe Emniyet Amiri Ferit Duman, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Burak Kılıç, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ayhan Erişken, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Emine Uçar, İlçe Müftüsü Recep Eren, İlçe Nüfus Müdürü Abdultalip Yeğin ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ufuk Kocatepe’nin katılımıyla toplantı düzenlenmiş, Vefa Sosyal Destek Grubu kurularak, tedbirlere yönelik uygulanacak kararlar alınmıştır.

Vatandaşlar bilgilendirildi

Altınova İlçesi Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları hakkında Altınova Kaymakamlığı kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

Altınova Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Vefa Sosyal Destek Grubu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda mahallelerimizde belediyeden görevli personeller, köylerimizde ise muhtarlarımızın destekleriyle sokağa çıkması kısıtlanan risk grubu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. İlçe genelinde telefon vasıtasıyla sipariş alabilecek esnafların tespiti yapılmış, bilgilendirici broşürler basılmış, belediyelerden düzenli olarak bilgi/uyarı anonsları yapılmaya başlanmıştır.

“Yardım çalışmaları yapılıyor”

65 yaş üzeri ihtiyacını karşılayacak kimsesi bulunmayan ve kronik rahatsızlığı bulunan muhtaç hanelere Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit’in talimatıyla gıda paketleri dağıtımına devam edilmektedir. Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan belediye personelleri de söz konusu vatandaşların maaş çekimi, ilaç alımı vb. ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedir.

67 seyahat izni

Altınova Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurulu nezdinde 42 yeni seyahat izin belgesi olmak üzere toplamda 67 seyahat izin belgesi titizlikle incelenerek ilgili kişilere verilmiştir” denildi.

“Evde kal Altınova”

Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit de yaptığı açıklamada, “Devletimizin tüm kurum/kuruluşlarıyla, özel sektörle ve STK’lar ile güç birliği yaparak Bilim Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın İçişleri Bakanımızın talimatlarını eksiksiz olarak uygulamaya devam ediyoruz. Kıymetli hemşerilerimden ricam gerekmedikçe evden çıkmayınız; Vefa Sosyal Destek Grubumuz sizlerin ihtiyaçlarını karşılayarak evden çıkmadan ihtiyacınızı en asgari düzeye indirmek için canla başla çalışmaya devam ediyor. Rabbimizin izniyle bu günlerde hızlı bir şekilde tedbirlere uyum sağlayarak atlatılacaktır. Vatandaşlarımıza ‘Evde kal Altınova’ diyoruz” ifadelerini kullandı.