Güney Köy mesire alanında gerçekleşen pikniğe, Yalova Eğitim Birsen Yönetim kurulu ev sahipliği yaparken, Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun piknik programına katılan isimler oldu.

  Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasına Kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan’a ve arkadaşlarına rahmet dilekleri ile başladı. Üyeleri ile bir araya gelmesi adına böyle bir etkinlik gerçekleştirildiği için emeği geçenlere teşekkür etti. Teşkilatlarının herkesi kapsadığını, kimseyi ayırmadığını ifade etti.

  “Kurulduğumuz günden bugüne, ne zaman millet idaresine bir kast varsa, ne zaman irademize ilişkin bir kasıt varsa Memur- Sen Millet İradesinin yanında olmuştur” diyen Yalçın; ‘26. yıldayız, çeyrek asra yürüyoruz. Toplu sözleşme hakkını ilk defa alan sözleşmeyle 260 kazanımı kayıt altına aldık. Teşkilat olarak bu ülkeye borcumuz var diye düşünüyoruz. Sendikacılığı sadece ücret sendikacığı diye ekonomik zemine sıkıştırmamalıyız. Sendikacılığı bu ülkeye hizmet mekanizması olarak üyeyi merkeze alıp, ülkeyi içerisinde görüp, insanlığı bunun dışında tutmayan yaklaşımla hizmet sendikacığı adıyla yeniden formatlamalıyız’ dedi ve iyi eğlenceler dileyerek konuşmasını tamamladı.

   Piknikte, çocuklar için çekiliş gerçekleşti. Çekiliş sonuçlarına göre çocuklara hediyeler verildi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter