HABER: Abdullah Bozkurt

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 4 Temmuz Cumartesi gün gerçekleştirdiği Yalova ziyaretinin ilk durağı Yalova Valiliği oldu. Bakan Kurum, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ile gerçekleştirdiği toplantıda, Yalova’da yapılacak yatırımlar hakkında görüştü.

Valilik ve belediye binası alanı meydan olacak

Gerçekleştirilen toplantının ardından Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ile basın mesuplarının karşısına çıkan Bakan Murat Kurum Yalova’da yapılacak yatırımları açıkladı. “Projelerimizi gerçekleştirdiğimizde inanın Yalova'mız 2023'e giden yolda, Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünü kutlayacağımız günde çok farklı bir Yalova olacaktır” diyen Bakan Kurum, “Az önce şehircilik adına, vatandaşımıza milletimize hizmet sunmak adına çok önemli bir karar aldık. İçinde bulunduğumuz Valiliği ve Yalova Belediyesinin bulunduğu alanı, Yalovamıza, vatandaşımıza bir meydan olarak kazandırmak istiyoruz. Bu çerçevede belediyemizi ve valiliğimizi kaldıracağız ve stadyumun hemen yanındaki alanda hem valiliğimizi hem de belediyemizi, bu yıl sonuna kadar ilk etapda valilik binası inşasına ardından belediye binası inşasına başlamak suretiyle taşınma sürecini yapacağız ve şehrimize 15 bin m2 bir meydan kazandıracağız. Meydanın altına bir kapalı otopark yapacağız. Bu otoparkla şehrin trafiğini ve otopark problemini çözeceğiz. Bu noktada İçişleri Bakanlığımıza projeye verdikleri destekten ötürü başta Bakanımız olmak üzere tüm tüm çalışanlara teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte bu projeyi gerçekleştireceğiz. Valiliğimizin inşaatına da bu yıl sonu itibariyle hemen stadyumumuzun yanındaki alanda başlayacağız. Bu çerçevede belediyemize de belli alanların tahsislerini yapacağız ve hem şehircilik adına belediyemize destek olmak, Yalova'mıza destek olmak hem de maddi anlamda da Yalova'mızı güçlendirecek, belediyemizi güçlendirecek adımları hep birlikte atmış olacağız inşallah. Bu proje bittiği zamanki hedefimiz 2022 yılı sonuna kadar bu alanı meydan ve meydan altı otopark haline getirmektir. Hiçbir şekilde ticari ünite yapmadan tamamen vatandaşımızın burada kullanacağı 7 gün 24 saat de vakit geçireceği bir alan olacaktır. İnşallah şimdiden Yalova'mıza hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

Millet Bahçesi arazisini yerinde inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Millet Bahçesi yapılacak alanı yerinde inceledi. “81 ilimize 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefiyle yola çıktı. 23 tane Millet Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdik” diye Bakan Kurum, “Bu çerçevede yeşil Yalova'ya daha fazla yeşil alan kazandırmak amacıyla eski devlet hastanemizin hemen arkasında bulunan Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki 113 dönümlük alanı millet bahçesi yapıyoruz. İçinde yürüyüş, bisiklet yolları, millet kıraathanesinin olduğu, vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat zaman geçirebileceği alanı da inşallah Yalova'mıza kazandıracağız” şeklinde konuştu.

20 kilometrelik bisiklet yolu müjdesi verildi

Yalova’ya, Çiftlikköy’den Yalova Üniversitesi’ne kadar 20 kilometrelik bisiklet yolu yapılacağının müjdesini veren Bakan Murat Kurum, “Çiftlikköy’den başlayıp, Yalova Üniversitesi’ne kadar bir bisiklet aksı projelendiriyoruz. Çok önemli bir aks olacak. 81 ili bir birine bağlayan master plan yaptık. Bu çerçevede Edirne'den Hakkari'ye kadar vatandaşlarımız bisikletle gidebilsin, yürüsün istiyoruz. Yalova'da yapacağımız bu bisiklet yolu da bunun bir parçası olacak. Çiftlikköy ve Yalova Ünivesitesi arasındaki 20 km’lik mesafeye de, belediyemiz ve bakanlığımız, İller Bankası Genel Müdürlüğümüz, eliyle bir proje gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda 10 Km’lik kısmına bu yıl başlayacağız. 2 milyon lirası hibe, 3 milyon lirası da belediyemize kredi olmak suretiyle bisiklet yolunun yapımına bu yıl içerisinde başlayıp vatadaşlarımıza en kısa süre içerisinde teslim etmiş olacağız” dedi.

“Sıfır Atık” projesi ile “Entegre Atık Denetim Merkezi” yapılacak

Bakan Murat Kurum, Yalova’ya  4 milyon liralık Entegre Atık Denetim Merkezi yapılacağını açıkladı. Bakan Kurum, “Kirazlı mevkinde “Sıfır Atık” projesi kapsamında daha önce bir proje başlatmıştık. Atıklarımızı kaynağında ayrıştırmak ve geri dönüştürmek suretiyle bir proje geliştiriyoruz. Bu çerçevede şehrin içindeki alanlarda atıklarımızı ayrı ayrı toplayacak ünitelerimizi şehrin önemli noktalarına koyacağız. Akabinde de entegre atık denetim merkezinin inşaatını yapacağız. Transfer istasyonu ile atıklarımı ayrıştırım geri dönüşüme göndermş olacağız. Bu proje 4 milyon liralık bir proje. Bu  kapsamda 2 milyon lirası hibe 2 milyon lirası kredi olmak üzere belediyemizle birlikte bu projemizi gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Altınova’ya destek sözü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Altınova İlçesindeki Hersek Lagünü Sulak Alan Geliştirme projesini yerinde inceledi. Proje ile ilgili Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’dan bilgi alan Bakan Murat Kurum, incelemenin ardından Hersekzade Ahmet Paşa Camii’ne ziyarete bulundu. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ile görüşmesinin ardından Başkan Oral’a destek sözü ven Bakan Murat Kurum, “Altınova ilçesinde Hersek'te bir proje yürütülüyor. Hersek Regülâsyon Alanı için destek vereceğiz. Lagün etrafında bir yürüyüş yolu yapacağız. Oradaki tarihi mekânları gün yüzüne çıkaracak, göl etrafında vatandaşların mutlu ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmesini sağlayacağız. Bu projeler, istihdam ve hareketlilik adına Yalova'ya katma değer sağlayacak. Sadece Yalovalılar değil, bölge halkı buradan istifade edecek” açıklaması yaptı.

Çınarcık’ın kanalizasyon problemi çözülüyor

Çınarcık sahilindeki kanalizasyon problemi hakkında konuşan Bakan Kurum, “Çınarcık İlçemizde vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla yol süpürme ve arazöz ihtiyacı var. Bu araç ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Bisiklet yolu için de maddi destek sağlayacağız. Sahildeki kanalizasyon sorunu ki bu noktada Çınarcık İlçemize gelen vatandaşlarımızın karşılaştığı kötü görüntüyü giderecek çalışmayı da birlikte yapıyor olacağız” şeklinde konuştu.