Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizin eğitim tarihinde önemli bir yeri olan Yalova Anadolu Lisemizin dün olduğu gibi bugün de Yalova Anadolu Lisesi öğrencilerinindir. Yalova eğitiminin gelişimine katkısı devam edecektir. Bugün kamuoyunda Yalova Anadolu Lisesinin taşınacağına dair gerçeği yansıtmayan paylaşımlar yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Okulun senin sen bu okulun öğrencisisin

Öğrencilerin okuldan ayrılmasının söz konusu olmadığını belirten Milli Eğitim Müdürlüğü, “Köklü bir tarihe sahip Yalova Anadolu Lisesinin öğrencilerinin okullarından ayrılması ve ayrı bir okula taşınması söz konusu değildir. Bu haberler kesinlikle gerçekten uzak olmakla birlikte okulun gerçek sahibi olan öğrencilerimizi de üzmektedir.

Eğitim öğretim bir bütündür ve tüm bileşenleriyle birlikte sürdürülür. Bu bağlamda da Yalova Lisesinde eğitim öğretim hayatına başlayan öğrencilerimiz eğitim öğretim sürecine okullarında devam edecektir” açıklaması yaptı.

Bina güçlendirilecek

Yalova Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, 26 Ocak Salı günü Yalova Uygulama Oteli’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Müdür Yeniyol, “Yalova Lisesi öğrencilerinin okulundan ayrılması veya başka bir okula taşınması haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Basın toplantısında konuşan Müdür Abdülaziz Yeniyol, “Yalova Lisesi bana göre Yalova’nın değeri. Köklü geçmişiyle, tarihsel mirasıyla, Yalova’ya gelen bir insanın Yalova Lisesi’ni görmeden gitmemesini arzu ettiğimiz bir müessese haline getirmeyi planlıyoruz. Açık ve net bir şekilde söylüyorum. Yalova Lisesi öğrencisi hiçbir yere taşınmayacak. Sadece Yalova Lisesi binası zayıf olduğu, tekrar Çevre ve Şehircilik Bakanlığından binaya test yapılmasını istedik. Şöyle bir kaide var, güçlendirmek için bina hasarı %40’ın üzerine çıkarsa binayı yıkıp yeniden yapmamız lazım” dedi.

Yalova Lisesi sınavlı olacak

Yalova Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Ben geçen sene burada olsaydım Yalova Lisesi’ni sınavlı hale getirirdim. Kabataş Lisesi, Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi gibi kurumlar sınavlı. Yalova’nın kaliteli öğrencileri sadece Termal Fen Lisesi’ne gitmesin. Yalova’dan kaçan bir dilim var. Neden Gölcük Fen Lisesi’ne gitsin? Neden Bursa’daki ne olduğu bilinmez başka bir okula gitsin? Yalova Lisesi’ni Anadolu Lisesi olmaktan çıkartıp, sınavlı bir okul haline getirip tüm donatısını külliye haline getirip, tarihiyle, vakfıyla, derneğiyle Yalova denilince akla gelecek bir müessese haline getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.