Haber/Abdullah Bozkurt

Yalova Barosu Başkanı Fedayi Doğruyol yaptığı açıklamada, “Biz avukatlar insanız. Etten kemikten oluşmuş, virüse dirençsiz, ölümlü… Adalet Bakanlığı personeli aşı uygulamasında öncelikli grupta yer almıştır. Ki, bu doğru bir uygulamadır. Ancak aynı ortamda görev yapan biz avukatların yok sayılmasını kabul etmiyoruz.

Bugüne dek, pandemi koşullarını her gün ağırlaşıp, bulaşıcılık artarken, biz avukatlar icra daireleri, duruşmalar, keşifler gibi yoğun ve kalabalık ortamlarda çalışmak zorunda bırakıldık.

Mesleki sorumluluğumuz gereği, canımızı hiçe saymak pahasına görevlerimizi sağlıksız ortamlarda ve aşısız olarak sürdürmemiz yaşam hakkımıza saldırıdır. Mesai saatlerinin kısaltılması, bazı personelin idari izinli sayılması gibi durumlar çözüm değil, sorun oluşturmaktadır. Bir yılı aşan süredir en ufak maddi destek alamayan biz avukatlar, sağlıksız ortamlarda canımızdan olmak istemiyoruz. Yargı unsurları arasında ayrımcılık yapılmaksızın avukatlara da Adalet Bakanlığı personeli gibi aşı önceliği istiyoruz. Ayrıcalık değil adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.