Son bir yıldır Yalova’nın gündeminde olan Yalova Belediyesi Hizmet Binasının yıkılacağı şeklindeki bilgilerin gerçeğini, geçtiğimiz haftanın son günü Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile yaptığımız görüşmede öğrendim.

Yalova Belediyesi yeni hizmet binasının Bahçelievler Mahallesi Yalovaspor Tesisleri ve Amatör Futbol Sahalarının bulunduğu alana yapılacağı bilgisini veren Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, yeni Hizmet binası için proje hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

2021’de Yalova Belediyesi yeni hizmet binası inşaatına başlanacağını, 2022 yılında Yalova Belediyesi’nin tüm personeli ile bu binada hizmet vereceği müjdesini veren Tutuk, yeni binanın bodrum katının otopark olarak değerlendirileceğini, kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun da bu sebeple rahatlayacağını benimle paylaştı. 

Mevcuttaki hizmet binasının ise güçlendirilerek, eğitim alanında kullanılmasını arzuladıklarını söyleyen Tutuk’un bu düşüncesine sonuna kadar katılıyorum.

Yalova Belediyesi Hizmet binasının, özel veya vakıf üniversitesine verilerek, eğitim alanında değerlendirilmesi, Yalova’nın eğitim kenti olması yolunda çok önemli bir mesafenin alınması anlamına gelir.

Bir önceki dönem idarecilerin, ‘Eğitim Kenti Yalova’ söylemleri, Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk döneminde, icraata dönüşmüş olur. 

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü binaları da taşınıyor

Yalova Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binaları, Bahçelievler Mahallesi Yalovaspor Tesisleri ve Amatör Sahaların bulunduğu alana taşınacak.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile bire bir yaptığımız görüşmede, Yalova’nın merkezinde çok eski yapılarda hizmet veren Yalova Valiliği ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının, mevcut yerlerinden taşınacağı bilgisini aldım. 

Proje çizimlerine başlandığını söyleyen Tutuk, 6 ay içinde tamamlanacak olan projenin ardından, Yalova’ya yakışan Yalova Valiliği ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının temellerinin atılacağı bilgisini verdi.

Yıkılan her iki bina alanına; yer altının otopark, üst kısmının ise yeşil alan olarak değerlendirileceğini söyleyen Başkan Tutuk, Mevcutta ki Yalova Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının olduğu alanın, Yalova halkının merkezde nefes alacakları bir nokta olacağını müjdeledi.

Yalova Valilik hizmet binası hatırlanacağı gibi, Yalova il yapıldıktan sonra, alelacele kaçak olarak yaptırılmış, defalarca yayınlarımızda kaçak yapı olarak gündeme getirilmişti.

Yalova Valilik makamı için yetersiz olan, eski kaymakamlık hizmet binasına ilave ile yapılarak kent insanına hizmet veren Yalova Valilik Hizmet binası hatırlanacağı gibi defalarca eleştiriler almıştı.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da, hızla büyüyen ve gelişen Yalova’ya yetmediği gerçeğini, kentin değişik noktalarında bulunan ek hizmet binalarından biliyoruz.