Hatırlanacağı gibi bir Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerince yapılan tespitlerde, hakkında tevdi raporu düzenlenerek, 26.02.2020 tarihinde Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca, “İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından soruşturma başlatılmasından dolayı Yalova Belediye Başkanlığı görevinden alınmıştı.

Yalova Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinde 30 Meclis üyesi oy kullandı.

Cumhur İttifakı adayı Mustafa Tutuk 1. turda 17 oy, 2. turda 17oy, 3. turda, 17 oyla (salf çoğunluğa göre) Yalova Belediye Başkan Vekili seçildi.

Millet İttifakının Yalova Belediye Başkan Vekilliğine aday olan Yavuz Bingöl de 1, 2 ve 3. turlarda 13 oy aldı.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un ilk açıklaması şu şekilde oldu, “Değerli Meclis Üyeleri, yaşanan süreci hepiniz biliyorsunuz. İdari yargının yürüttüğü bu soruşturma, bizler açısından da üzüntü verici bir durumdur. Suçun varlığı yokluğu hukuk konusudur. Umarım ki suç yoktur. Bahse konu arkadaşlarda bir an evvel aklanırlar. Başkalarının zor günlerinin bizleri sevindirmeyeceğini beni ve arkadaşlarımı tanıyanlar bilirler. Sizlerin teveccühü sonucu belediye başkan vekilliği her ne kadar tarafıma verilmiş olsa da çalışarak üreterek hep birlikte parti gözetmeden tüm mevcut üyelerimiz ile birlikte süreci yönetmeye çalışmamamız ve Yalova’mıza hizmet etmemiz kanaatindeyim. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah yardımcımız olsun.”

Mustafa Tutuk kimdir?

Mustafa Tutuk, 31/03/1973 Yalova doğumlu olan Mustafa Tutuk, Yalova Lisesi Mezunu. 2014 Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Tanıtım Medya Mezunu olan Tutuk, halen Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi.

Elif Kız Öğrenci Yurdunun kurucusu olan Mustafa Tutuk, 3 dönem AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2 dönem Yalova İl Yönetim Kurulunda Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı ve son olarak da 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde, AK Parti Yalova Belediye Meclis 2. sırasından aday oldu ve Yalova Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

Haber: Ayhan Polat