Yıllardır birikmiş ve bu kapsamda geçerliliğini yitirmiş olan evraklar ilk olarak 2015 yılında atık kâğıt ünitesine gönderildi. 2015 yılından günümüze rutin olarak devam eden çalışmalar sonunda geri dönüşüme ise 4 yıldır katkı sağlanmakta.

Yalova Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalarla da Arşiv hem ana binada hem de ek binada düzenli bir hale getirildi. Yalova Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

“Mevzuata uygun olarak çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. İlk olarak bu çalışmamızı 2015 yılında yapmıştık. Saklanmasına lüzum görülmeyen ve yıllardır birikmiş olan evrakları atık kağıt ünitesine gönderdik. Böylelikle geri dönüşüme de katkı sağlamış olduk. Bu çalışmamız yaklaşık 4 yıldır devam ediyor. Ayrıca mevcut belediye binamızda arşivleme çalışmasını tamamladık. Bununla birlikte ek hizmet binasında standartlara uygun ve fiziki koşullara müsait bir arşiv çalışması yeri yaptık. Çalışmalarımızı titiz bir şekilde devam ediyoruz” denildi.