Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yavuz, Kaptan Kafe’de düzenlediği basın toplantısındaçarpıcı açıklamalarda bulundu. Mecliste paylaşamadığı konuları basın toplantısında paylaşmak istediğini söyleyen Yavuz, Yalova Belediyesi’nin çok kötü yönetildiğini belirti. Yavuz, 2016 yılında Yalova Belediyesi’nin 100 milyon TL’lik bir borcunun olduğunu sözlerine eklerken, belediyenin bir planlamasının olmadığının da altını çizdi.

En büyük bütçe önüne sunuldu

Yalova Belediye tarihinde en büyük bütçenin sunulduğunu ancak kamu yararına hiçbir işlem olmadığını belirten Yavuz, 4 yıllık strateji planı ile ortaya konulan performans arasında ciddi farklar olduğunu  söyledi.

Bütçenin bir gerçekliği yok

Ahmet Yavuz 2017 bütçesinin tamamına ret oyu verdiğini belirterek; “2015-2017 Stratejik Planı’yla bütçenin alakası yok. Ben mali müşavirim. Mecliste bu işi faal olarak yapan tek kişiyim. Kimse de çıkıp neden buna ret veriyorsun demedi. Ben 182 milyon 250 bin TL olan 2017 bütçesinde bir gerçeklik göremedim. İlk olarak 280 milyon TL, sonra 223 milyon TL bütçe teklifi geldi. Sonrasında da 182 milyon 250 bin TL olarak gerçekleşti. Fen İşleri Müdürlüğü 90 milyon TL’den 30 milyon TL’ye düşürülürken Özel Kalem 9 milyon 700 bin TL’den 9 milyon 200 bin TL’ye çekildi; yani kayda değer bir düşüş olmadı. Bunun nedenini sormak lazım” diye konuştu.

 

 

Başvurmadığım yer kalmadı

2 ay gibi bir süredir Yeşil Körfez Su Birliği’nden denetim raporlarını istediğini ve bir türlü raporlara ulaşamadığını söyleyen Yavuz, belgelerle konuşmasına devam etti:“Yaklaşık 2 aydır Yeşil Körfez Su Birliği’nin denetim raporunu görmek istediğimi belirttim. Neredeyse müracaat etmediğim hiçbir kamu kurumu kalmadı. CİMER’dedahil olmak üzere. Birliği’ne, Mali İdareler İl Müdürlüğü’ne, CİMER’e ve milletvekillerine bu raporu istediğimi belirttim; hiçbirinden cevap gelmedi. Bir Belediye Meclis Üyesi olarak ben kamunun yararına karar vermek istiyorum. Bilgi vermek şeffaflık değil midir? Bir tane cam fanus içinde vatandaşla buluşmak mı şeffaflıktır? Valilikten bunun üzerine cevap yazısı geldi. Yazıda bunun kişilerin talebiyle verilmesinin uygun olmayacağı belirtilmiş. Ben kişi miyim? Ben; belediye meclis üyesiyim.”

Cam fanusla şeffaflık olmaz

Cam fanus içinde sadece vatandaşla göstermelik diyaloğa girerek şeffaf olunmadığını belirten Yavuz,2 ay gibi bir süredir Yeşil Körfez Su Birliği’nden denetim raporlarını istediğini ve bir türlü raporlara neden ulaşamadığını merak ettiğini söyledi. Haber: Sezgin Altınel