Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkan Yardımcıları Halit Güleç ve Jülide Güner, yetkili sendika BEM-BİR-SEN İl Başkanı ve İnsan Kaynakları Müdürü Hakan İlaslan ve memurların katıldığı törende 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Yalova Belediyesi ile yetkili sendika BEM-BİR-SEN arasında süren görüşmeler neticelendi. 1 yıllık süreci kapsayacak olan Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. Sözleşme kent genelindeki tüm belediyeler arasında en yüksek oranla imzalanan sözleşme oldu.

İlaslan; “Başkanımız ilk günden beri pozitif yaklaştı”

Törende kısa bir konuşma yapan BEM-BİR-SEN İl Başkanı ve İnsan Kaynakları Müdürü Hakan İlaslan; “Görüşmelere başladığımız andan itibaren çalışanlardan yana tavır sergileyen ve sözleşmeye pozitif yaklaşan, bizlerin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayan başta Belediye Başkanımız Vefa Salman olmak üzere Başkan Yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

Başkan Salman; “Çalışanın hakkını çalışana vereceğiz”

Sözleşme süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Vefa Salman; “Ben, hem sizlerin hem de kamunun menfaatlerini kollamak zorundayım. Yapılan sözleşmede kontrol mekanizmasını daha işler hale getirmek istedik. Böylelikle işini hakkıyla yerine getiren personelimizi mağdur etmemiş olacağız. İlk günden beri savunduğum tek şey çalışanın hakkını çalışana vereceğimiz oldu. Bunu sürdüreceğiz. Belediyemizin imkanları dahilinde yapabileceğimizin en iyisini sizlere vermeye çalıştık. Hepimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.