25 kişilik kriz ekibi oluşturan Yalova Belediyesi karla mücadelesinde toplam 14 (8 kar küreme, 6 tuzlama) araç kullandı. Çalışmaları yakından takip eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, durum hakkında dakika dakika bilgiler aldı.

 Kentimizi kaplayan beyaz örtü güzelliğinin yanı sıra beraberinde de istemeyen kazalarında yaşanmasına sebep olabiliyor. Yalova Belediyesi vatandaşlarımızın karın güzelliğini yaşamaları, olumsuzluklarla karşılaşmamaları amacıyla tüm tedbirleri aldı. 25 kişilik ekip oluşturularak ana arter caddeler başta olmak üzere ulaşım sıkıntısı yaşanan tüm noktalara acil müdahalelerde bulunuldu. Meteorolojinin uyarısı sonrasında yağış öncesi kriz masası oluşturan ve ekiplerin koordinesini ivedilikle gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman vatandaşlarımızın olumsuzluklardan etkilenmemesi için yapılması gerekenlerin talimatlarını verdi. Yapılan çalışmalar vatandaşlarca da beğenildi ve tam not aldı.

“Kar sınavını başarıyla tamamladık”

“Kar kentimizi bir gelin gibi bembeyaz yaptı” diyen Başkan Salman; “Kar etkisini kent merkezinde her yıl bu kadar göstermiyor. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak Cuma gününden ekiplerimizi oluşturup 7/24 hizmet verecek şekilde planlamamızı yaptık. Kentimizi bölgelere böldük. Ekiplerimizi bölgelere bölerek aynı anda daha fazla noktaya müdahale etme olanağını sağladık. Cuma akşamı yoğun şekilde karın başlamasıyla ekiplerimizde çalışmalarına başladı. Tuzlama ve kar küreme araçlarımız kendilerine ait olan bölgelerde ivedilikle müdahaleye başladı. Başta ana arter yollar ve merkezdeki kaldırımlarda dahil olmak üzere ekiplerimiz çalışmalar yaparak vatandaşlarımızın yoğun kar yağışından etkilenmemesini sağladık. Yoğun kar yağışı karşısında başarılı bir sınav verdik. Kar yağışı süresince ekiplerimiz 24 saat mesai yaparak halkımızın hizmetinde oldular. Başarılı çalışmalarından dolayı tüm mesai arkadaşlarımı kutluyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.