Türkiye'nin dört bir yanından 250 kadar dağcının katıldığı etkinliğe, YADOS ekibinden Bşk. Yusuf İşsever, Bşk. Yrd. Göksu Günay ve Kamil Atilla katıldılar. Cumartesi günü Ereğli'ye ulaşan ekip, ERDAK kulübü tarafından diğer ekiplerle birlikte karşılandı. Yunus Emre Parkı’nda  buluşan dağcılar, Atatürk Anıtına ilerleyip, saygı duruşunda bulunup, istiklal marşını okudular. Daha sonra Kırakpınar kamp alanına (2100 mt) intikal ettiler. Kamp alanına 2.5 saatlik bir yürüyüşün ardından ulaşan ekip, çadırları kurarak tırmanış için son hazırlıklarını yaptı.

Pazar sabahı, saat 03:30 da Aydos Dağı (3430mt) zirvesi için harekete geçen 250 kişilik ekipte yer alan YADOS üyeleri, saat 10.00 da zirveye ulaştılar. Burada kutlamalar, fotoğraf çekimleri ve dinlenmenin ardından dönüşe geçildi. Toplam 10 saat süren etkinliğin ardından Pazartesi sabahı Yalova’ya dönen sporcular, zirvede Yalova Dağcılık ve Doğa Sporları'nın flamasını açmaktan memnun olduklarını ilettiler.

Bu tür şenliklere Yalova’dan katılımın çok önemli olduğunu ve Yalova'nın tanıtımı açısından daha yüksek katılım beklediklerini belirten YADOS Başkanı Yusuf İşsever, "Dağcılık Şenlikleri özellikle birçok şehirden gelen dağcıların ve sporcuların buluşma noktası. Amacımız Yalova'yı temsilen bu tür faaliyetlerin hepsine katılabilmek. Bu konuda ilimizden destek bekliyoruz" dedi.

Güzel bir havada tırmandıklarını ileten Göksu Günay ise "Yalova'dan genç ve yetenekli sporcular çıkartmayı hedefliyoruz. Bu nedenle özellikle ailelerin çocuklarını doğa sporları konusunda desteklemelerini istiyorum. Kulübümüzle gelsinler tanışsınlar, her yaşa uygun aktivitelerimiz, eğitimlerimiz mevcut. Bizleri http://www.yados.org.tr üzerinden takip edebilirler" dedi.