21 Şubat 2022 Pazartesi günü AK Parti’nin Yalova kurmayları tarafından yapılan incelemelerde, hastanenin son durumu hakkında basın mensupları bilgilendirildi.     

Bağatar, ‘’Son düzlükteyiz’’

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar Yalova Devlet Hastanesinin son durumu hakkında basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada; ‘’Görmüş olduğunuz hastanemiz bitme aşamasında. Şimdi hep birlikte içerinin tefrişatını dolaşacağız. İnşaat alanlarını gezeceğiz. Şu an hastanenin peyzaj uygulamasına geçildi. Hastanenin tamamlanma oranı %97’ler civarında. İnşallah son rötuşlarle beraber hastanemiz en kısa sürede faaliyete geçecek.’’

Bağatar, ‘’Depolanan toprakta kayma olmuştur’’

‘’Geçen gün basın mensubu arkadaşlarımız da sormuşlardı, hastanenin yapımı esnasında inşaattan çıkartılan temeldeki toprağın bir kısmının yan tarafına depolanması neticesinde oradaki toprakta bir miktar kayma oldu. Bu hastanenin temeliyle veya statiğiyle alakalı bir problem değildir. Fazladan depolanan toprağın yola doğru akması neticesinde bir toprak kayması olmuştur. Kesinlikle hastanenin inşaatıyla veya yapımıyla ilgili problem yoktur. Bu toprak zaten daha sonra taşınmak üzere kenara depolanan topraktır. Bununla ilgili de kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Her şey planladığı gibi devam ediyor. Biraz gecikme oldu, gecikmenin sebebi de bildiğiniz üzere pandemiden dolayıdır. Diğer konu ise doğalgaz borusu temininde sıkıntı oldu. Çevrede ki doğalgaz, kanalizasyon, altyapı ve içme suyu hattı gibi ve asfaltlamalarını tamamladık. Hastanenin olduğu bölge, uzun zamandır ihmal edilmiş bir bölgemizdi. Onları da tamamladık. Yakın zamanda hastanemizi bitireceğiz. Hepinize teşekkür ediyoruz.’’ Açıklamasında bulundu.  

Büyükgümüş, ‘’Yalova Hastanesi, Tıp Fakültesinin de bir parçası olacak’’

Başkan Bağatar’ın ardından, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş yaptığı açıklamada; ‘’Yalova’nın uzun zamandır, yıllardır beklediği bir yatırımının hayata geçecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Son hazırlıkları devam ediyor. Çevresiyle birlikte, hem peyzajı, hem altyapısı, hem ulaşım yollarıyla şehrimize yeni bir soluk olacak.

Yalova Hastanesi, inşallah Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinin de bir parçası haline gelecek. Bunu çok önemsiyoruz. Burası sadece hastaların sağlık anlamında hizmet veren bir yer olmanın ötesinde, doktor yetiştiren, ileri tıp araştırmalarının yapıldığı bir kurum olma özelliğine de sahip olacak.

Yalova Üniversitesi ile birlikte, Sağlık Bakanlığı’nın ortaya koyduğu bu yatırım bir araya gelecek. Önümüzdeki yıldan itibaren Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri de Yalova’da eğitimlerine başladıkları bir yeni dönem olacak. Bir sonraki sene de bu görmüş olduğunuz hastanede de Tıp Fakültesi öğrencileri eğitimlerine devam edecekler.

Her bakımdan, Yalova’nın sağlık altyapısını güçlendirme bakımından, eğitim şehri olma misyonumuzu güçlendirmesi bakımından çok boyutlu ve hayırlı bir hizmeti inşallah en kısa zamanda vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bunu da sizler vasıtasıyla kamu oyuna açıklamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.’’ Dedi.  

Akyol, ‘’Yalova’ya hayırlı uğurlu olsun’’

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise; ‘’Burayla alakalı, Sağlık Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı yetkileri ile Eylül 2021’de hastanede incelemelerde bulunmuştuk. Hastanenin bir an önce hizmete geçmesi için, her hafta görüşmeler yapıyoruz. Ama bazı tedariklerde, borularla alakalı sıkıntılar oldu. Biraz gecikme oldu ama, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi ile bu önemli yatırım taçlandırıldı. Morfoloji binalarının bir kısmının hazırlanması için girişimlerde bulunuyoruz. Bu önemli açığı da kapatacağız. Yalova’ya hayırlı uğurlu olsun.’’ Dedi.

Eray, ‘’Vatandaşlarımıza, çifte bayram yaşatacağız’’ 

Son olarak, Yalova İl Sağlık Müdürü Emrah Eray, ‘’Siz zaten konuyu bildim bileli takip ettiğiniz için başkanım, neredeyse bana söyleyecek söz bırakmadınız. Dediğiniz gibi hastane inşaatı %97’nin üzerinde tamamlanmış durumda. Tabi sizlerin de zikrettiği üzere sadece hastane binası değil çevreden de bir takım işlerin yapılması gerekiyor. Bunların en başında, doğalgazın sağlanmış olması gerekiyor. Gaz probleminin sağlanmasıyla birlikte, vatandaşlarımıza Ramazan Bayramında, çifte bayram yaşatırız diyorum. Hayırlı uğurlu olsun.’’ Şeklinde konuştu.