Dünya’nın dört turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) açıldı. Dört gün sürecek olan fuara yurt içi ve yurt dışından gelerek şehirlerini, kültürlerini, ürünlerini tanıtmak isteyen firmalar, kuruluşlar, EMITT’te yerlerini aldı.

  Yalova Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali EMITT’te Yalova’nın doğal güzelliklerini, turizmini, ürünlerini görmek isteyenleri ağırladılar. Diğer şehirlerden gelen Valileri de standda ağırlayan Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ve İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali fuar hakkında sohbet ettiler.

  Yalova’nın da çiçeği, sabunu, kivisi, doğal güzellikleri ile katıldığı fuar yoğun ilgi gördü.

  Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, “Yalova’nın marka değerleri ne ise hepsini ayrım yapmadan davet ettik. Sektör hemen hemen konaklama sektörü, çiçeği, kivisi, Yürüyen Köşk’ü, Termal’i, kaplıcası, yaylası, şelalesi şu andan profesyonel olarak hazırlanan bu standda. İki senedir Yalova’mıza yakışır bir şekilde, profesyonel ellerle tasarım ile bu fuara katılıyoruz.

   Tanıtım bütçe, finansman işidir. Elveren imkanlarla, bütün sektörü bu işe katarak başta Sayın Valimiz, Sayın Vekillerimiz olmak üzere Garden A.Ş.’ye Çiçekçilik OSB’ye ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

   Termal, Armutlu, Altınova Belediyeleri, Bakanlık konaklama tesisleri, sektör temsilcileri burada oldu.

  Geçen sene Yürüyen Köşk ağırlıklı bir çalışma yürütmüştük bu sene Yalova’nın çiçek şehri olmasından dolayı farklılıklar denedik. Bir manken üzerinde Yalova’nın marka değeri olan, üretimde 3. sırada olan çiçek şehri Yalova’nın çiçeklerimizle süslü elbise tasarımı ile fuarda yerimizi aldık. Seneye sizlerin de önerileri ile daha mükemmel bir şekilde katkı sağlarız diye düşünüyorum.

   Basınımıza da katılımları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter