Koronavirüsü Türkiye’de etkisini göstermeye başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane ve benzeri insanların toplu halde bulunacakları işletmelerin tedbir amaçlı kapatılmasının ardından, bazı işletme sahipleri de çalışanların ve müşterilerinin olumsuz etkilenmemesi için kapatma kararı aldı.

Kafeler sokağı sessiz

Kafeler sokağı olarak ta bilinen Barış Sokak en sakin günlerini yaşıyor. Yalova’da gece gündüz demeden öğrencilerin en çok vakit geçirdiği kafeler sokağının bu günlerdeki görüntüsü koronavirüs salgınının ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Yalova esnafı gerekli önemleri alıyor mu?

Gün geçtikçe koronavirüs vakasının artmasıyla, halk kendi önlemini almaya başladı. Yalova esnafı da maske ve eldiven kullanmasının yanında halkı bilgilendirici afişler asarak örnek oluyor. Giyim ve diğer sektörler, çalışan ve müşterilerinin sağlığı açısından kepenk indirirken, market, fırın ve lokanta gibi insanın en temel ihtiyacı olan gıda sektörü maske ve eldiven kullanımıyla, Yalova esnafının duyarlılığını vurguluyor.