Platformun dönem sözcüsü Ensar Vakfı Başkanı Halil Kalyoncu, RİBAT Derneği Başkanı Ömer Anlayışlı, Semerkand Vakfı Başkanı Nasır Sarıyıldız, ÖNDER Yalova Temsilcisi YİHDER Başkanı Ahmet Baltacı, HAKİŞ Sendikası Temsilcisi Nebi Karagöz ve Yalova Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Dr. Ahmet İhsan Altunç'un katıldığı ziyarette tanışma ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Kalyoncu, “Her konuda desteğe hazırız”

GÖNÜLDER Platformu Başkanı Halil Kalyoncu, Yalova'da Tıp Fakültesi kurulmasının ardından Yalova halkının özellikle ağır hastalıkları olan vatandaşların sağlık hizmetleri için büyük şehirlere gitme zorunluluğunun ortadan kalkmasının Yalova için büyük bir müjde olduğunu, sivil toplum kuruluşları olarak da var güçleriyle her konuda desteğe hazır olduklarını belirtti.

Arıca, “İstişareye önem veriyoruz”

Fakültenin kurulmasında istişareye önem verdiklerini aktaran Dekan Arıca, “Halkın içinden gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşleri, önerileri bizim için çok kıymetlidir. Halkımızın beklentilerini, ihtiyaçlarını ve şikayetlerini öğrenmek için fakültemizin kuruluşunda desteklerini esirgemeyeceklerine inandığımız derneklerimize kapımız her zaman açık olacak ve birlikte diyalog içinde daha güçlü etkin bir Tıp Fakültesi Hastanesi kurmak için çaba sarf edeceğiz” açıklamasında bulundu.