Ilk olarak Ankara’da TBMM'de Yalova Milletvekili Fikri Demirel ziyaret edildi. Daha sonra Ak Parti genel merkezine geçip, Ak parti teşkilat başkanı Mustafa Ataş ile Yalova’nın  geleceğiyle ilgili konuşmalar yapıldı.
Ardından Yalova’da Vali Tuğba Yılmazı ziyaret ederek, Yalova Güç Birliği Derneği hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Dernek yöneticileri Vali Yılmaz’a Kuruluş amaçlarından bahsetti.

 “Yalova’ya faydalı yatırımların yanında yer almak, ilimize olması halinde yararlı olabilecek eksikleri belirtmek, bölgemizin kalkınmasına yön vermede yardımcı olmak, şehirle ilçe belde ve köyler arasında diyalogları kurmak, bölgemizin kültürel faaliyetlerinde bulunmasına yardımcı olmak, örf âdet ve anenelerimize sahip çıkmak, kanayan yaraya neşter vurmak ve onu tedavi etmek, Yalova’nın marka değerlerine sahip çıkmak ve onların en üst düzeye gelmesi için yardımcı olmak, devletine milletine ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaktır. Ayrıca bu amaçlar doğrultusunda 15 Temmuzda, devletinin yanında yer alarak henüz kimse sokağa çıkmadığı bir zamanda dahi tüm üyelerine mesaj atarak halkı meydanlara davet ederek vatanının savunuculuğunu yapan, bu uğurda ödün vermeyen demokrasi şehitlerine sahip çıkan, demokrasi nöbetlerini tutan vatandaşlarımıza ikramlarda bulunan, söylemleri sözleri devlet olan, herhangi bir partiye kuruluşa veya kişiye bağlı olmayan, sevdası sadece Yalova olan, dürtüsü "mevzubahis Yalova içinse gerisi teferruattır" diyen bir dernektir.” Şeklinde derneğin tanıtımını yaptılar.

Yalova Valisi de Yalova güç birliği derneğini tanımaktan memnun olduğunu  ifade ederek; atanmasıyla es zamanlı  15 temmuzun yaşaması ve bu sebeple yoğunluğundan ötürü Yalova halkıyla entegre olmasını engellemiş olduğunu belirtti. Şuanda Yalova’yı yeni yeni tanımaya başlıyoruz, Yalova ile ilgili elimizden geleni yapacağız şeklinde konuştu..
 

Yine Yalova’da seçimle Kent Konseyi başkanlığına seçilen İsmail Mutlu’ya hayırlı olsun ziyareti yapıldı. Ayrıca Yalova’nın Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'a da geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun ziyaretinde bulunuldu. Ardından Yalova’ya yeni atanan  Alb. Osman Yeşilöz'e de hoşgeldin ziyaretinde bulunuldu.