Yalova Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Aşure gününe katılım oldukça yoğundu. Muharrem ayında 12 gün oruç sonunda kesilen kurbanlarla ve pişirilen aşure ile ibadetlerini yerine getirmiş olmanın huzuru ile toplanan Yalova Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı üyeleri hep birlikte kardeşlik mesajları vererek önce aşure sonrasında kurban etinden yapılan yemeklerden yediler.


Oldukça kalabalık davetli topluluğunun iştirakiyle gerçekleşen etkinliğe, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Adalet Ve kalkınma Partisi Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari,Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,siyasi parti  il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra dernekler ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.


Yalova Milletvekilleri Fikri Demirel Ve Muharrem İnce birer konuşma yaparak birlik ve beraberliğin günümüzdeki önemini vurguladılar ve tutulan oruçların kabul olmasını dilediler.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz aşure günün önemine değinerek bu denli katılımın kardeşliğin bir göstergesi olduğunu, bu beraberliğin bu ve bundan sonraki günlerde daha da pekişmesini dilediğini belirtti.
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube başkanı Alemdar Coşkun, “Muharrem ayı bizim için kutsaldır ve bir o kadarda önemlidir. Çünkü 10 Ekim 680 tarihinde kerbela denenen yerde Fırat nehrinin kenarında gerçekleşmiştir. Dünyada eşi benzeri görülmemiş insanlık dışı katliam vakası yaşanmıştır. Yapanlara bin kere lanet olsun. Hem de bu katliam salavat getirdiğimiz ve şefaat beklediğimiz sevgili peygamberimizin torunlarına yapılmıştır. Onun için biz aleviler bir Muharremden on üç Muharreme kadar oruç tutarız ve kerbelanın matemini tutarız,Bize bu günümüzde katılıp yasımıza ortak olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.