Yalova Hınıslılar Derneği, Turan Çağlar ve 6 tüzel kişinin çabalarıyla 1 Ocak 2022 Cumartesi günü kuruldu. Yeni kurulan Yalova Hınıslılar Derneği, hemşerilerinin sosyal, kültürel, örf ve adetlerini yaşatmak, iyi ve kötü günde birlik ve beraberliği sağlamak için kurulmuş bir dayanışma derneği olarak faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Kongre, çoğunluk sağlandığı görülmesi üzerine, Yönetim Kurulu üyesi Metin Dağ tarafından yapılan kısa açılış konuşması ile genel kurul yapıldı.

Yalova Hınıslılar Derneği’nin Genel Kuruluna, kayıtlı 61 üyeden 45 üye iştirak etti.

Daha sonra divan teşkili yapıldı. Divan başkanlığını Turan Çağlar, katipliklerine Şaban Tufanç ve Erdal Dağ oy birliği ile seçildi.

Gündem gereği yönetim ve denetim kurulları faaliyet raporları okunduktan sonra, Dernek tüzüğünün 10. maddesinin değiştirilmesi müzakere edildi. Yapılan müzakereler neticesinde dernek tüzüğünün 10. maddesi oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Yapılan seçimde, Dernek Başkanlığına Metin Dağ, Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Servet Sönmez, Murat Binici, Yunus Kaplan, Resul Yılmaz, Metin Polat, Faruk Sercan Aygün, Ramazan Kanar, Kamuran Oruç, Mevlüt Yenigül, Sertaç Polat, Fuat Balcı, Mehmet Güneş, Tahir Özdemir, Ersin Tabara seçilen isimler oldu.

Davut Cengiz’den Topçular açıklaması Davut Cengiz’den Topçular açıklaması