İnsan için yaşamsal önem arz eden toprağın önemini vurgulamak amacıyla her yıl 5 Aralıkta kutlanan “Dünya Toprak Günü” münasebetiyle Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar ve Şube Müdürleri Yalova Saffet Çam Ortaokulu 5. Sınıfından 26 öğrenciyi Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde bulunan Geofit Bahçesi girişinde karşıladılar.

İl Müdürü Suat Parıldar öğrencilerle günün anlam ve önemiyle ilgili sohbet etti, öğrencilere toprağın yararları ile ilgili sorular sordu. İl Müdürlüğü olarak toprağı korumak amacıyla bir dizi çalışmalar yaptıklarını anlatan Suat Parıldar öğrencilere toprağı sevmelerini ve korumalarını tavsiye etti.

İl Müdürü ve Şube Müdürleriyle Geofit Bahçesini gezen öğrencilere Araştırma Enstitüsünden bir uzman personel bitkilerle ilgili bilgiler verdi. Daha sonra öğrencilere kendi hazırladıkları saksılı çiçekler hediye edildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar da günün anlam ve önemiyle ilgili hazırladıkları hediyeleri öğrencilere hediye ederek öğrencilerden toprağı koruyacaklarına dair söz aldı.