Toplantıya Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, Yürütme Kurulu Üyeleri; Kubilay Özer, Melahat Yalçın, Ayhan Polat, Mehtap Hiçyılmaz, Arzu Demir, Onay Tuna, Selehattin Aras, İdris Durmuş,  Lütfi Özgür, Ali Çolakoğlu, Dr. Hasan Sesli, Doğan Doğru ve İnanç Kaya katılım sağladılar.

“Kentsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” anket çalışması, Çalışma Grupları ve Meclisler ile ilgili başlatılan çalışmalar, Sosyal Medya faaliyetleri ve Yalova’da yapılacak olan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Etik Kurulu Toplantısı gündemi ile gerçekleşen toplantıda Başkan Kandemir, 20 günlük süre içerisinde yapılan çalışmalar hakkında Yürütme Kurulu Üyelerine bilgi verdi.

Gerçekleştirilen ziyaretler esnasında kurum temsilcilerinin Yalova ile ilgili görüş ve önerilerinin alındığını bunların Yalova Kent Konseyi Genel Sekreterlikçe değerlendirildiğini ifade etti.

Gençlik ve Engelli Meclisi için çalışmaların başladığını, en kısa zamanda Meclislerin kurulacağını belirtildiği toplantıda, Kadın Meclisinin de daha kapsayıcı bir anlayışla yeni üyeliklerle yapılandırılacağı konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Başkan Kandemir, Kentsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri anket çalışması sonuçları hakkında bilgi vermek üzere sözü Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş’a verdi.

Çetintaş, bugüne kadar anket çalışmasından elde edilen sonuçlara göre ‘Kentsel Planlama ve İmar’, ‘İstihdam ve Kalkınma’, ‘Ulaşım ve Trafik’, ‘Göç ve Nüfus’, ‘Doğal Afetler’, ‘Çevre ve İklim Değişikliği ile Turizm-Kültür-Sanat konularının öncelikli sorunlar olarak ortaya çıktığını ve elde edilen sonuçlara göre çalışma gruplarının oluşturulmasının yerinde olacağını belirtti.

Ayrıca anket çalışmasına katılım sağlayan Kent Konseyi Genel Kurul Üyelerinden kentin sorunlarının çözümüne yönelik yaklaşık 100 proje ve fikir önerisinin geldiğini ifade etti.

Ardından Kent Konseyi Çalışma Grupları Koordinatörü Aysun Mengüverdi, Çalışma Gruplarının yapısı, işleyişleri ve kurulacak olan çalışma gruplarının hangi kuruluşlardan oluşturulabileceği konusunda bilgiler verdi.

Bilgilendirme sonrası hangi Çalışma Grubunun kurulacağı ve yürütme kurulu üyeleri arasından gruplar içerisinde görev alabilecek kişilerin kimler olacağına karar verildi.

Kent Konseyi Meclisler Koordinatörü Pınar Toma da, Kadın Meclisinin mevcut durumu ve daha önce başlatılan Engelli Meclisi ile ilgili yürütme kuruluna bilgi verdi.

Son olarak Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özer, Kent Konseyinin tanınırlığı konusunda yapılacak Sosyal Medya faaliyetleri ve yöntemleri hakkında yürütme kuruluna bir sunum yaptı.

Gençlik Meclisinin oluşumu için 36 kuruluşa davet gönderildiği ve geri dönüşlerin başladığını belirten Özer, Gençlik Meclisinin yapabileceği örnek faaliyetler hakkında bilgi verdi.

İlk faaliyetlerden birisinin Gençlik Meclisinin kendi logosunu tasarlaması olacağını ekledi.

Ayrıca, Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin Şubat ayında yapılacak Etik Kurulu Toplantısına Yalova’nın ev sahipliği yapacağı hakkında bilgi verildi.

Başkan Kandemir, dilek ve temennilerin ardından toplantıyı sona erdirdi.