Kampta arazide arama kurtarma eğitimi, sel ve su taşkınlarında kurtarma eğitimleri, enkazda kamera ile arama teknikleri, pratik ve teorik olarak verildi. Gece ise eğitim tatbikatı yapıldı.

Düzenlenen motivasyon kampına Zeytinburnu MAG-Der, Yalova Dağcılık ve Doğa Sporlar Kulübü(YADOS) ve Yalova MAG-Der üyeleri de katılım gösterdi. Eğitim ve Tatbikatlara tüm katılan guruplar ortak çalışmalar yaptılar.

Yalova MAG-Der faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme yapan Sabri Karaçam ‘’Olası afetlere karşı anında ve bilinçli müdahale edilebilmesi için şu an tatbikatlı eğitimlere ağırlık verdik. Tatbikat ve eğitimlerimiz aralıksız sürecektir. İki günlük kampta gündüz eğitimlerin de arazide yapılacak olan arama kurtarma ile ilgili teorik eğitim verildi.Yıkıcı deprem sonrası enkaz altında kalanların en kısa sürede yer tespiti yaparak kurtarılması hayatta kalmalarını sağlamaktır. Enkaz derinliklerinde Kamera sistemiyle yapılan aramalarda mağdura ulaşmak için bu sistemle çalışma teknikleri teorik ve pratik olarak üyelere anlatıldı. Sel ve su taşkınlarında kurtarma dere üzerinden yaralı geçirme ip teknikleri Eğitimleri pratik olarak verildi. Senaryo gereği gece arazide kaybolan aranması kurtarma faaliyetlerinin de yapıldığı bir tatbikat yapıldı.

Afetlere ve çevremize duyarlı olalım!

Kampın MAG’ların eğitimi için çok önemli olduğu bir gerçektir ve başarılı bir kamp olmuştur. Eğitim Katılan Zeytinburnu MAG’a ve YADOS Eğitmenlerine teşekkür ederiz.

Yalova MAG-Der olarak çevre temizliğine çok dikkat etmekteyiz. Kamp alanında orman içi temizlik yaparak çevreye karşı duyarlı olduğumuzu bir kez daha gösterdik.

Orman alan içerisinde yangına neden olabilecek cam, şişe, poşet, plastik şişeler ne varsa temizledik. Ortaya gerçekten çok temiz ve güzel bir tablo çıktı.

Vatandaşlarımızdan ricamız var!

Afetlere ve çevremize duyarlı olalım!

Doğada yapmış olduğunuz piknik yürüyüşlerde pet su şişelerini, cam şişeleri, poşetler bunları doğaya atmayalım. Poşetleri en yakın çöplüğe bırakalım.

Yaşadığımız bölgeler hepimizin çevremizi temiz tutalım. Unutmayalım bizlerden sonra da buralarda çocuklarımız yaşayacak onlara çöp dünyası bırakmayalım. Çevre kirlenmesi hepimizin günlük yaşayışını etkileyen bir olaydır.Doğal çevre bizim çevremizdir. Biz doğayı korudukça doğa da bizleri korur. Havaya, suya, toprağa karışan kimyasal artıklar doğayı etkiliyor. Bu artıkların çoğalması insan sağlığını bozuyor. Kısaca çevre sorunları, sağlımızla yakından ilgili bir konudur.

Bulunduğumuz yeri kirletmeyelim. Doğal çevrenin güzelliklerini korumak hepimizin görevidir. Bu konuda girişilen çalışma ve çabalara katılalım. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, bulunduğu­muz yerin temiz olmasını istiyorsak, çevre kirlenmesine engel olalım. Sağlımıza uygun bir çevrede yaşamak için doğal çevremizi koruyalım.Çevre kirliliği sonuçları da bir afettir. Bundan sora da MAG’lar olarak bu konudaki duyarlılığımızı devam ettireceğiz’’dedi.