Cumhuriyet Caddesi No: 106/1 adresinde yapılan olan açılışa eşi Ülkü İnce ile birlikte gelen Genel Başkan Muharrem İnce Memleket Parti’sinin açılış kurdelesini Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Memleket Partisi Yalova İl Başkanı Ertan Şener ile birlikte kesti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde Merkez İlçe Başkanı Tamer Sönmez, Çiftlikköy İlçe Başkanı Macide Aras, İl Yöneticisi Turgut Can Adıgüzel ve diğer parti yöneticileri de yer aldı. Açılış töreninin ardından parti yönetimi ve vatandaşlarla birlikte yürüyen Genel Başkan İnce esnafları ve vatandaşları selamladı.  

İnce, “Merkez Bankası’na adam seçemiyorsan zaten lider değilsin” 

Açılış öncesi yaptığı konuşmada Memleket Partisi’nin ilkelerinden bahseden ve örgütlenme hızlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkan İnce şunları kaydetti; “20 yıldır bu memleketi batıranlara, onlara karşı umut olmayanlara yeni bir seçenek sunuyoruz. Yeni bir başlangıç, bembeyaz bir sayfa açıyoruz. Bu ülke Sokakta bulunmadı, bu ülke savaş meydanlarında kuruldu ama 20 yıldır bu ülkeyi yönetenler babalarının çiftliğine döndürdüler burayı. 

Her elektrik faturasında TRT payı vardır, her aldığınız telefonda, televizyonda TRT’ye para ödersiniz. Anayasa’da yazmış “tarafsız olacaksın” diye. Merkez Bankası başkanım diyor kendi ilçe başkanıymış gibi konuşuyor ve böyle dediği için dolar 1 TL fazla oluyor. 

Üç yılda dört Merkez Bankası başkanı değişti. Görevden aldılar ama maaş ödemeye devam ediyorlar. Merkez Bankası bu ülkenin kalbidir, beynidir, her şeydir. Merkez Bankası’na adam seçemiyorsan zaten lider değilsin. 

İnce, “Memleketi gün ışığında yöneteceğiz, gece yarısı değil” 

Herkes tasarruf edecek diyorsun. Cumhurbaşkanı hariç, meclis hariç diyorsun. Böyle tasarruf olur mu? Tasarruf önce en tepeden başlayacak. Üç sene önce bu meydanlarda bir şey söylemiştim; “Bu ülkede tekrar Erdoğan seçilirse dolar sekiz TL olacak” demiştim, oldu. Nereden biliyorum, memleketin rakamlarına bakıyorum. Yasalara uymuyor, Anayasa’ya uymuyor, kötü yönetiyor. Gece yarısı kararnameleri ile yönetilir olduk. 

Biz, Memleket Partisi olarak bu memleketi gün ışığında yöneteceğiz, gece yarısı değil. 

Biz bu millete yeni bir seçenek sunuyoruz. Geçmişte oy verdiğiniz için pişmansanız gelin buraya bekliyoruz.  Memleket Partisi’ne geldiğinizde Atatürk’ü tartışamazsınız, tartıştırmayız. Terörün her türlüsünü kınayacaksınız. Doğaya ve çevreye saygılı olacaksınız. Çocuk istismarına yüksek sesle kınayacaksın. Siyasetten rant elde etmeyeceksin. Siyasete millete hizmet etmek için gireceksin. En önemlisi ise bu partide ayrımcılık yapamazsınız. Kürt, Türk, Alevi, Sünni, kadın, erkek ayrımı yapamazsınız. Bunlar varsa başımızın üstünde yeriniz var. 

İnce, “Yapacağımız ilk iş bağımsız ve tarafsız bir yargıyı kurmaktır” 

Gıda fiyatları yükseliyor ve daha da yükselecek göreceksiniz. Çünkü ekim alanları azaldı, yağış azaldı, gübre %200 pahalılaştı. Erdoğan ne diyor; “Üç beş açgözlü gıda fiyatlarını artırıyor” Peki doğal gaz ve elektrik fiyatlarını üç yılda %128 artıran açgözlü kim? 

Memleketin gerçek sorunlarını konuşmuyorlar, muhalefet seçenek üretmiyor. Onun için diyorum ki bu iktidarı da muhalefeti de aynı çuvalın içine koyup hep birlikte paketleyelim.  

Biz milletin derdine derman olmak için yollarda olacağız. Milletin gerçek problemlerini anlatacağız. Son beş yılda en çok değer kaybeden paraları sayıyorum size; %70 değer kaybı ile Suriye birinci sırada Angola iki, Özbekistan üç, Arjantin dört, Kuzey Kore beş, Sudan altı, Venezuela yedinci sırada. Sekizinci sırada ise Türkiye var. Tek adam yönetimi fakirleştirir. Biz Türkiye’yi zenginleştirmek istiyorsak, biz Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak istiyorsak yapacağımız ilk iş bağımsız ve tarafsız yargıyı kurmaktır. Bunu kurmadığımız sürece ne yaparsak yapalım zenginleşemeyiz. İlk hedefimiz yargıyı düzeltmektir. Şuna inanıyorum ki, on inanmış aslan yüz koyundan daha iyidir.” 

Haber/Serap Rukiye Polat