Yalova Platformu Sözcüsü Hakim Menteş, “Bundan 2,5 yıl önce, aynı alan (Meteoroloji Alanı) ve aynı konu (okul inşaatı) ile ilgili Yalova Platformu bir basın açıklaması yapmıştı. O gün hangi noktadaysak bugün de aynı noktadayız.

Kimse okul yapımına karşı değildir ve olamaz da ama okul için seçilen alan öğrencilerin sağlığını tehlikeye atacak ise böyle bir girişime tüm gücümüzle karşı çıkmak bir yurttaşlık görevidir.

Bu konu her gündeme geldiğinde sorduğumuz ama bir türlü cevap alamadığımız;

“Beklenen Yalova depreminde oluşma ihtimali yüksek devasa dalgalara karşı ne gibi tedbirler alınacak?

Trafiğin gürültünün ve hareketliliğin böylesine yoğun olduğu bir bölgede öğrencilerin derslerine ilgisi nasıl sağlanacak?

Okul başlama ve kapanma saatlerinde oluşacak trafik hareketliliğine karşı ne gibi tedbirler alınacak?” bunlara benzer birçok soru cevaplandırılmadan, konu ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlara danışılmadan yangından mal kaçırılırcasına bir inşaat faaliyetine girişmek geri dönülmesi olanaksız zararlar oluşturacaktır.

Yalova Belediye binasının içler acısı durumu nedeniyle acilen boşaltılması istenirken ve belediye yetkililerinin tüm enerjisini bu konuya çözüm bulmak için harcaması gerekirken sırf ben yapım oldu mantığıyla yapılacak okul inşaatına zaman ve kaynak ayırması akıl alacak bir tutum değildir.

2,5 sene önce de apar topar inşaat faaliyetleri başlamış, alandaki ağaçların bir kısmı sökülerek yerleri değiştirilmiş ama mahkeme kararı sonucu inşaat faaliyetleri durdurulunca olan sökülen ağaçlara ve harabe haline dönem güzelim dönen güzelim yeşil alana olmuştur. Şu arkamızda duran koca koca kurumuş çam ağaçları işte o dönemde sökülüp yerleri değiştirilen ağaçlardır. Bir ağacı bile doğru dürüst söküp yerini değiştirmeyi beceremeyenler kalkmış bugün kum yığınları üstüne kocaman okul binası dikeceğiz ve içine de çocuklarımızı dolduracağız diyorlar.

Yakın gelecekte olacakları göz önüne aldığımızda meteoroloji alanı park yapılmalı ve yeşil alan olarak korunmalıdır. Alt yapısı hazırlanarak yakın civarda yaşayanlar için deprem sonrası, su basma tehlikesi geçtikten sonra, toplanma alanı olarak düzenlenmelidir” açıklaması yaptı.

Menteş, “Mücadelemize hukuk çerçevesinde devam edeceğiz”

Yalova Platformu Sözcüsü Hakim Menteş, “Bu konuya karşı çıkmamızın en büyük sebebi, beklenen deprem olduğunda oluşabilecek dev dalgalara karşı çocuklarımızın nasıl korunacağı. Hiçbir yetkiliden bir söz işitmedik. Bu alanda bir ilkokul yapılması bizlerce kabul edilebilir bir şey değildir. İtirazlarımızı yaptık. Mücadelemize hukuk çerçevesinde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.