Yalova Seyahat kendi kendini kurtaracak

Kayyum Heyeti Başkanı Kenan Engin, kooperatif üyelerinin 20 Aralıktan itibaren borçlarını ödemeye başladıklarını belirtti. Kenan Engin Konuyla ilgili olarak 13 Aralık 2016’da Yalova Seyahattin gerçek üyeleriyle yapmış olduğumuz toplantıda borçların 4 milyon 18 bin TL olduğunu kendilerine bildirdik. Kendileri de borçları ödemeyi kabul ettiklerini bize bildirdiler. Yalova seyahattin ilk etapta ödenecek borçları vergi dairesi, SSK ve öz mal borçları olmak üzere 3-4 gruptan oluşan borçlar. Bu borçlarla ilgili olarak herkese tek tek bilgi verildi. Kişi başına düşen ödeme miktarları da belli. Kişiler 20 Aralık itibariyle üzerlerine düşen miktarı bankalara ödemeye başladılar. Ay sonuna kadar borçlarımızın birikmiş olan ilk taksitlerini ödeyeceğiz. İlk taksitlerin ödemelerini yaptıktan sonra  Yalova Seyahat daha düzenli bir şekilde yoluna devam edecek. Yalova seyahat kendi kendini kurtarmış olacak” dedi.

Kooperatif üyelerimiz işlerine sahip çıksın

Engin Konuşmasının devamında kooperatif üyelerini işlerine sahip çıkmaya davet etti. Engin; “Yalova seyahatte şöyle bir sıkıntımız var. Yalova Seyahat’in kooperatif üyelerinin yani gerçek sahiplerinin biraz daha kooperatiflerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Kanunların dışına çıkmamalarını otobüslerde taşıdıkları yolculara saygı göstermelerini istiyoruz. Bize çok fazla bu konularda şikayetler geliyor yinede bu şikayetlerde bir miktar azalma olduğunu söylemekte mümkün. Ben kooperatif kayyum başkanı olarak kendilerine şunu söylüyorum. Bu kooperatif sizin, buraya sahip çıkın, yolcunuzu iyi taşıyın, müşteri memnuniyetinizi arttırın ki gelirinizde artsın. Trafik cezaları, ulaştırma cezaları bütün borçların içerisinde ortalama 400 500 milyar gibi bir tutara tekabül ediyor. Yedikleri her ceza kendilerine dönüyor. Bu cezalar ne kadar asgariye indirilirse kendileri de o kadar kazanır. O otobüslerin her biri bir iş yeri.  Her biri bir ticarethane, ne kadar iyi bakarsan o kadar iyi kazanırsın.

Ben kooperatif üyelerine teşekkür ediyorum. Borçlarımızı ödemeye devam ediyoruz. Üyelerimizden de isteğim yolculara ve işlerine saygı göstermeleri” dedi. Haber: Sezgin Altınel