Yalova TEMA Merkez İlçe Sorumlusu Saffet Yıldız’ın kaptanlığı ve organizatörlüğünde oluşturulan 22 kişilik Yalova TEMA Takımı, TEMA Vakfının başlattığı “Ağaç Kardeşliği Projesi”ne bağış toplamak amacıyla, 30 Ekim 2021 Cumartesi günü İstanbul Sanal Maratonu 2021’de İstanbul’da Emirgan Korusundan Beşiktaş İskelesine kadar yaklaşık 14 km’lik yürüyüş gerçekleştirdi.

Demir, “Farkındalık arttıkça çözüm kadar kolay olacaktır”

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, İl Temsilci Yardımcıları Özcan Demir ve Gökmen Kılıç, Merkez İlçe Sorumlusu Saffet Yıldız ve gönüllülerden oluşan Yalova TEMA Takımı, neşe içerisinde gerçekleştirdikleri yürüyüş sonrası akşam saatlerinde Yalova’ya döndü.

İl Temsilcisi Arzu Demir etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, TEMA ailesi olarak dünyada yaşanan olumsuzluklardan dolayı şikayetçi olmak yerine, sorunu çözmeye çalışanları desteklemeyi, doğa ve çevre dostu insanları harekete geçirmeyi tercih etiklerini ifade ederek “Biliyoruz ki bir konuda farkındalık arttıkça çözüm de o kadar kolay olacaktır” dedi.

Demir, “Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı oluşturulmasına vesile olmuştuk”

TEMA Vakfı’nın, Ağaç Kardeşliği kapsamında uygulanacak doğa eğitim programıyla çocukların doğada yaşayarak öğrenmelerini, doğayla azalan ilişkilerini güçlendirmeyi ve çocuklar için oluşturulacak olan Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı’yla erozyonla mücadeleye katkı sunmayı amaçladığını kaydeden Arzu Demir, “Bizler de çözümün bir parçası olmak adına TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği olarak “Ağaç Kardeşliği Projesi” kapsamında 2020 Kasım ayında Yürüyen Köşkten Karaca Arboretum’a kadar, 2021 Nisan ayında ise Termal Atatürk köşkünden Karaca Arboretum’a kadar yürüyüşler gerçekleştirdik.

Her iki faaliyetimizde başlattığımız kampanyalarla 601 bağışçımızdan yaklaşık 21.000 TL bağış toplamıştık. Topladığımız bağışlarla da Vakfımız tarafından 378 öğrencimize Doğa Eğitimleri verilmesine ve Eskişehir’de “Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı” oluşturulmasına vesile olmuştuk.”

Demir, “Takım Kaptanımız Saffet Yıldız ve gönüllülerimize sonsuz teşekkürler”

Bu kez takımdan gelen talep üzerine İstanbul Sanal Maratonu 2021’de İyilik Peşinde Koş etkinliğini İstanbul’da yapmaya karar verdiklerini aktaran Demir, “Emirgan Korusundan Beşiktaş İskelesine kadar pandemi kurallarına da azami dikkat ederek 10 km’yi aşkın bir yürüyüş gerçekleştirdik.

Takımımızın bazı gönüllüleri de Yalova içinde kendi belirledikleri parkurlarda yürüyüşlerini tamamladılar. Takımımızın oluşturulmasında ve etkinliğimizin gerçekleştirilmesindeki yoğun çalışma ve gayretlerinden dolayı Merkez İlçe Sorumlumuz ve Takım Kaptanımız Saffet Yıldız beye ve takımımızda yer alarak yürüyüşlerini tamamlayan gönüllülerimize sonsuz teşekkürler.”

Demir, “Kampanyamıza bağış yapan ve yapacak olan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürler”

Yine bu etkinlik öncesinde de İyilik Kampanyası başlattıklarını belirten Demir, “Kampanyamız 15 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek. Geçtiğimiz kampanyalar döneminde olduğu gibi bu dönemde de daha fazla çocuğumuzun alacağı doğa eğitimlerine ve oluşturulacak Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanlarına katkı sağlamak için tüm Yalovalı hemşerilerimizi, doğa ve çevre dostlarımızı kampanyamıza bağış yapmaya davet ediyoruz.

Bağışçılarımız, kampanyamızın linklerine sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirler. Ben şimdiden şu ana kadar kampanyamıza bağış yapan ve yapacak olan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.