2021-2022 Eğitim öğretim yılı tamamlanırken Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bahar havası esti. “Bir Bahar Esintisi” adlı şiir dinletisiyle sanatseverlerle buluşan öğrenciler dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenleri Tülay Gökhan, Duygu Akbak, Tuğba Esmer ve Ravzanur Berül Gürdal koordinesinde öğrenciler, Attila İlhan, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Sezai Karakoç gibi Türk edebiyatına damga vurmuş şairlerin şiirlerini seslendirdi.

Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Doğan Taban’ın koordinesinde öğrenciler notalara dökülmüş şiirleri seslendirerek dinleyenlerin kulaklarının pasını sildiler.

Bir Bahar Esintisi temalı dinletiyi hazırlarken yaşadığını duyguları paylaşan Edebiyat Öğretmeni Tülay Gökhan, “Şiirlerle zamanda yolculuğa çıkmak, Türk edebiyatının farklı dönemlerine gitmek,  oradan da farklı şairleri alıp günümüze getirmek, gençlerimizle bu şairleri tanıştırmak istedik.  Bu yolculukta aradaki zaman duvarlarını yıkmayı hedefledik. İstedik ki gençlerimiz bu sanatçılarımızı, onlarla edebiyatımızı tanısınlar.  Tanıdıkça sever insan,  diyerek çıktık şiir yolculuğuna. Bu yolculukta farklı fikirlerin farklı yorumcularına, sanatçılarına yer vermeye çalıştık. Şiir yelpazesi o kadar genişti ki diğer şairlerimizin affına sığınarak zamanımızın yettiği kadarına yer verdik. Misafirlerimize şiir tadında bir bahar esintisi yaşatmak istedik. Bu esintiye bir de bestelenmiş şiirleri dâhil ettik. Böylece hem gönüllere hem de kulaklara hitap etmeyi başardık. Gençlerimiz;  şiir provalarında şiirleri okudukça sevdiler, sevdikçe okudular. Biz edebiyat zümresi olarak biliyorduk ki sevgi her şeyin anahtarıydı. Böylece bu anahtarlarla gençlerimiz edebiyatın estetik dünyasının kapılarını aralamış oldu. Bundan sonra da bu yolculuklarına devam edeceklerini düşünüyoruz. Bizi dinleyen, destekleyen tüm misafirlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.