Kurumda görev yapan akademik ve idari personel ile ailelerinin katılımıyla gerçekleşen programda, dualar edilerek oruçlar açıldı.

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, kurumun çeşitli kademelerinde görev yapan akademik ve idari personel ile ailelerini bir araya getirdi.

Merkez Yerleşke’de bulunan Öğrenci Yemekhanesi’nde düzenlenen program, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Pehlül Düzenli’nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okunan ezanın ardından dualar edilerek oruçlar açıldı.

Oruçların açılmasının ardından yaptığı selamlama konuşmasında iftar sofralarının önemine değinen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Ramazan ayı, dinimizin 5 şartından birinin icra edildiği müstesna bir aydır. İftar sofraları ise hem bizleri bir sofra etrafında bir araya getirmekte hem de gönül birliği içerisinde birbirimize yaklaştırmaktadır. Biz, bu sofranın etrafında birleşmiş kişiler olarak bir aileyiz. Çünkü ancak aileler bir sofranın etrafında birleşir” diye konuştu.

 

Cebeci, “Ramazan, rahmet, merhamet ve kurtuluş ayıdır”

Ramazan ayı hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Suat Cebeci, “Ramazan ayını çok müstesna bir ay olarak tarif eden sevgili Peygamberimiz, bu ayın üçte birinin rahmet, ikisinin merhamet, üçünün ise kurtuluş olduğunu belirtmiştir.

Ramazan’ın ilk 10 günü içinde, Allah’ın lütfuna ve bereketine yönelerek, O’nun bize karşı olan bütün iltifatlarını hak etmeye talip oluruz.

İkinci 10 günde ise hatalarımızın ve kusurlarımızın Allah’ın merhameti sayesinde bağışlanması ve beşeri hasletlerle yaptığımız yanlışların affedilmesi için çalışırız. Üçüncü 10 günde de arınma, iyiliklere yönelme ve kötülüklerden uzak durma adına iradelerimizin perçinlenmesine ve böylece kurtuluş yoluna girmeye gayret ederiz. Eğer Ramazan ayını bu şekilde yaşarsak bayramı gerçek anlamda hak etmiş oluruz. Bizler, hatasız olma gibi bir iddia sahibi olamayız ama yılda bir defa Ramazan ayından aldığımız güçle hata yapmama kararlığımızı canlı tutabiliriz. Ramazan ayı sayesinde geçirdiğimiz bu üç aşamalı sürecin sonunda azimli, gayretli ve insani değerleri yükselmiş bireyler olarak önümüzdeki yıla devam ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Cebeci’nin selamlama konuşmasının ardından ise Pehlül Düzenli’nin yaptığı yemek duası ile program sona erdi.