Yalova Üniversitesi ailesi, Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği iftar programı, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öksüz ve Yalova AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Büyükgümüş’ün katılımıyla gerçekleşti.

Kubbeli Camii Müezzini Rıfat Külahlı’nın, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda okunan ezanın ardından dualar edilerek oruçlar açıldı.

Oruçların açılmasının ardından yaptığı selamlama konuşmasında Ramazan ayının bereketine vurgu yapan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Böyle güzel bir akşamda, öğrenci konseyimizin iftarında sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu iftar sofraları, dinimizin güzelliklerinden sadece biridir. İbadet ederken bile böyle güzel bir akşamın keyfini çıkarmak İslamiyet’e özgü bir şeydir. Biz ibadetlerimizi bayram havası içinde yaşarız. Bu da Allah’ın bize lütfudur. O nedenle Ramazan’a, 11 ayın sultanı diyoruz. Bu mübarek ayın hepimiz için bereketli olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Konseyi Başkanı Emir Alper Balık ise, “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayını tebrik ediyoruz. Bu akşam iftar soframızda bir araya gelerek ekmeğimizi ve suyumuzu evlerinden uzak olan bütün öğrenci kardeşlerimizle paylaştık. Bu organizasyon için AK Parti Genlik Kolları Başkanı Furkan Karamercimek,AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Büyükgümüş’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.