Sempozyuma; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Üniversitesi Rektörü Mehmet Bahçekapılı, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Yalova AK Parti Milletvekili Meliha Akyol, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Prof. Dr. Özer Erginç, Prof. Dr. Feridun M. Emecen, tarih hocaları katıldı.

Hasan Soygüzel konuşmasında, ‘’Osmanlı Devleti’nin kuruluş tarihi çalışmalarına 2009 yılında Prof. Dr. Halil İnalcık hocamızın liderliğinde başlamıştık.

1302 yılında yapılmış olan Bafeus Savaşı ve onun sonuçlarının Osmanlı Devleti’nin kuruluş tarihi üzerindeki etkisi ile ilgili çalışmalara Halil İnalcık hocamızın rehberliğinde çok güzel çalışmalar yapıldı. Çok önemli yayınlar üretildi.

Biz hocamızın bu geleneğini bugün de sürdürüyoruz. Bizim için bu toplantıların artık başka bir anlamı da var. 6 yıl önce Prof. Halil İnalcık aramızdan ayrıldı. Artık bu toplantıları hem Osmanlı Devleti’nin kuruluş tarihini anmak hem de hocamızı, onun bilimsel mirasını gelecek kuşaklara taşımak için bir vesile kılmak üzere de gerçekleştiriyoruz.

Yalova Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu sempozyum bir yayın olarak da okuyucuya sunulacak. Umarım herkes için faydalı bir etkinlik olur. ‘’ Dedi.

Yalova Milletvekili Meliha Akyol konuşmasında,’’ Tarih bizler için çok önemli. Özellikle siyasetçiler tarihi sürekli inceleyerek, sürekli ilmek ilmek okuyarak her seferinde farklı yorumlar farklı bakış açıları ile yorumlaması gerektiğini düşünürüm hep.

Hocamız Yalova’ya çok büyük bir kimlik kazandırdı. Yetiştirdiği öğrencilerle de ‘Şeyh’ül Müverrih’ unvanını alıyor. Halil İnalcık hocamızı rahmetle şükranla anıyoruz. ‘’ Dedi.

Ardından, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Prof. Dr. Özer Erginç, Prof. Dr. Feridun M. Emecen, ‘’Osmanlı Gerçeği ve bu gerçekle ilintili olarak Yalova’’ hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Bayramda Yalova’da sürücülere 4 buçuk milyon lira ceza yazıldı Bayramda Yalova’da sürücülere 4 buçuk milyon lira ceza yazıldı