Yalova Ordulular Derneği Ramazan’da gönüllere dokundu Yalova Ordulular Derneği Ramazan’da gönüllere dokundu

Aykalkan, ‘’Plajı tercih edenler, şehir dışından gelenler’’ 

Bu Kurban Bayramının geçen yıllara nazaran daha yoğun geçtiğini ifade eden Altınova Hersek Plajı İşletmecisi Serhat Aykalkan, ‘’Her geçen gün plaja gelen sayısı giderek artıyor. Hava şartlarının olumsuz olmasına rağmen plajımızda doluluk oranı yüzde seksen, yüzde doksan civarında. Plajımızı tercih edenler özellikle şehir dışından gelenler.

Bu yıl pandeminin olmamasıyla birlikte plaja talep daha çok arttı. Tatilin uzun sürmesi, bize ekstra bir avantaj sağladı. İnsanlar hala tatil yapmaya devam ediyor. Plajla beraber kamp yapılacak alanlarımızın olması, günübirlik konaklama, piknik yapabilme, denize girebilme gibi imkanların olması ve ulaşımın kolay olması ekstra bir tercih sebebi oldu.’’ Dedi.

Yoğunluk arttı

Çiftlikköy’de dondurma satıcılığı yapan Üzeyir Fehmioğlu, satışlarında artış olduğunu belirtirken şunları kaydetti: ‘’Bayram iyi geçiyor. Yabancıların gelmesiyle birlikte yoğunluk arttı. Geçen seneye göre talep daha iyi. Plajımız devamlı temizleniyor. Ali Murat Silpagar, sık sık sahile geliyor, burada geziyor, halkla sohbet ediyor.’’ Dedi.

Şehir hareketlendi

Yalova’da mağaza işletmeciliği yapan Asime Topçu Özcan, geçen yılki bayramın pandemi dönemine denk gelmesiyle zor geçtiğini şu sözlerle anlattı, ‘’Ekonomide çok krizler gördük ve yaşadık. Pandemi döneminde de ile krizle tanıştık. Hala bu sorunların altından çıkma gayreti içerisindeyiz. Kurban Bayramının arife ve şerefe gününe kadar işlerimiz fena değildi ama son iki gün beklentimizin çok altında kaldı.

Gelen yabancıların ve gurbetçilerimizin katkısıyla, şehir biraz daha hareketlenmeye başladı. Bundan sonrasında iyi olacağına dair umudumuz var.’’ Dedi.

Beklediğimiz performans, sağlanamadı

Yalova’da kafe işletmeciliği yapan Faruk Sercan Aygün, ekonomik sebeplerden dolayı beklenilen müşteri sayısına ulaşamadıklarını ifade ederken, bayram tatilinin nasıl geçtiğini şöyle anlattı, ‘’9 günlük tatili, bizim beklediğimiz performansı sağlamadı. Gündüz saatleri biraz tenha geçiyor. Tatilden kaynaklı insanlar dinleniyorlar. Öğleden sonra ve gece, işlerimiz daha yoğun oluyor.’’ Şeklinde değerlendirmede bulundu.