Öğretmenler Günü Yalova’da düzenlenen törenler ve etkinliklerle kutlandı. Bu çerçevedeki ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 900 öğretmenin yanısıra CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın da katıldığı törende Atatürk Anıtı’na çelengi Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe bıraktı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunması ile meydandaki tören sona erdi.

Öğretmenler Günü kutlama Programı RDKM’de devam etti. Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi’nin üstlendiği program saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa Yalova Vali Vekili Aziz Mercan, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ile il protokolü, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

“Öğretmen geçmişin ve geleceğin imzasıdır”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptı. Öğretmenlerin geçmişin ve geleceğin imzaları olduğunu dile getiren Akmeşe konuşmasında, “Bilgeliğin, gelecek nesillere ufuklar açmanın, toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, değişimin, çağdaşlığın, güvenin, başarının, hoşgörünün, dayanışmanın, sevmenin, saymanın, hayatı fark etmenin, kendini gerçekleştirmenin, bir şeyler beklemeden vermenin, beni düşünen var mı acaba diye öğrencisini rüyasında görecek kadar düşünmenin, bir harf, bir sayı öğrenildiğini görünce sevinçten uçmanın, öğrencisini iyi onunla gurur duymanın, kısaca; öğrenmenin, öğretmenin, geçmişin ve geleceğin imzasıdır öğretmen. Geleceği bugünden inşa etmenin evrensel gerçekliğinde, nesilleri her bakımdan bu yüzyılın şartlarına göre hazırlamak biz öğretmenlerin gayretleriyle hayat bulacaktır.” dedi.

“Öğrencilere ilham olun”

Akmeşe’nin ardından söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise öğretmenlerden öğrencilere ilham olmalarını istedi. Büyükgümüş konuşmasında, “Hepimiz eğitimimizi gelişimimizi düşündüğümüzde öğretmenlerimizin burada çok eşsiz. Bir rolü var. Buna baktığımızda bize öğrettikleri somut şeylerden çok onların bizim zihnimize ve kalbimize dokunduğu, bizi hayal kurmaya, merak etmeye ve cesur olmaya sevk etmeleri hatırlanır. O yüzden okullarımıza gittiğimizde öğrencilerimizle bir araya geldiğimizde binlerce öğrencimize ilham olmaya, onlara hayal kurdurmaya ve onları cesarete teşvik etmeye devam edeceğiz. İnşallah bu kardeşlerimiz büyük ve güçlü Türkiye’nin yarın ki Türkiye’nin mimarları olarak yükselecekler.” Sözlerine yer verdi.

“Genç öğretmenler yemin etti”

Emekli öğretmenler adına konuşmayı Kemal Doğan yaptı. Konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayan genç öğretmenler ise bayrağa el basarak mesleğin onuruna ve kurallarına bağlı kalacaklarına yemin ettiler. Genç öğretmenlerin yemininin ardından ise duygusal bir veda yaşandı. Emekli olan öğretmenler sahneye davet edilerek çiçek ve onur belgeleri takdim edilerek yeni yaşamlarına yolcu edildiler.

Yalova’da 23 Nisan coşkusu doya doya yaşandı Yalova’da 23 Nisan coşkusu doya doya yaşandı

RDKM’deki Öğretmenler Günü kutlama programı Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryonun sahnelenmesi ile sona erdi.