20 yılı aşkın süredir Yalova Belediyesi’nde çalışanı olan, Yalova’nın güler yüzlü Emine ablası sokakları güzelleştirdiği gibi can dostlarımızı da unutmuyor. Emine Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne topladığı plastik ve camlarla destek oluyor.

1 Ayda Yaklaşık 50 kg Mama Aldım

Evsel atıklar ile geri dönüştürülebilen ürünleri aynı zamanda kaynağında ayrıştırdığını belirten Sarıkaya, “EKOMAT projesinin başlaması benim için de çok iyi oldu. Çalışma alanım üzerinde bulunan esnafları da konu hakkında bilgilendirerek, plastik ve cam atıklarını biriktirmelerini sağlıyorum. Hem onların topladıklarını hem de kendimin topladığı; konteynerlerde bulunan geri dönüştürülebilen ürünleri EKOMAT’a atıyorum. Daha önce sokak hayvanlarını beslemek için mamayı ya kendi bütçemden ya da belediyemiz Veteriner İşlerinden alıyordum. Bu uygulama sayesinde biriktirdiğim puanlarla 1 ayda yaklaşık 50 kg mama aldım. Bu proje ile kendi çapımda hem geri dönüşüme katkı sağlıyorum hem de sokaklardaki can dostlarımıza nefes oluyorum. Bunu yapmamdaki amaç gençlere de örnek olmak. Onlar da hem çevremizi temiz tutarken bu uygulama ile sokak hayvanlarına da destek olabilirler. Herkesi çevre temizliğine ve sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Yalova’nın Her Caddesi Benim Evim…

“20 yıldır Yalova’nın her sokağında, her caddesinde ayrı bir hikâye başlıyor bizler için” diyen Emine Sarıkaya, “Bu şehrin her sokağı, her caddesi benim evim… Evimi nasıl görmek istiyorsam cadde ve sokaklarıma da aynı hassasiyeti gösteriyorum. Yalova’da yaşayan vatandaşlardan da çöplerini, sigara izmaritlerini ve ayrıca çekirdek kabuklarını yere atmamalarını rica ediyorum. Bizler yarın öbür gün göçüp gideceğiz, temiz bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak bizlerin borcu” ifadelerini kullandı.

Minibüs durakları yeniden düzenleniyor Minibüs durakları yeniden düzenleniyor