Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyarete gelen Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu, Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nden bir can dostumuzu sahiplendi. Başkan Salman’ın Kırklareli’ne yapmış olduğu bir ziyaret sırasında önlerini kesen çocuklara söz veren Başkan Salman, daha önce Kesimoğlu ile bir can dostumuzu çocuklara göndermişti. Başkan Kesimoğlu bu kez ise kendisi için golden retriever cinsi köpeği sahiplendi.

“Yalova bu konuda önemli çalışmalar yapıyor”

Başkan Salman, Ülkemizin tek Veteriner İl Belediye Başkanı diyen Kesimoğlu; “Başkanımızın bu özelliği sayesinde Yalova sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. Daha önce çocuklarımıza verdiği söz nedeniyle bir can dostumuzu bizlere vererek onlara ulaştırmamızı sağladı. Bu kez geldiğimizde ise benim böyle bir talebim oldu ve bizim içinde Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden bir can dostu getirtti. En iyi şekilde kendisine bakacağız” diye konuştu.

“300’ün üzerinde kedi ve köpeği sahiplendirdik “

Ocak ayından bu zamana kadar 300’ün üzerinde kedi ve köpeğin sahiplendirildiğini belirten Başkan Vefa Salman; “Bu konuda ekip arkadaşlarım titizlikle çalışıyor. Bizler gibi onlarında yaşama hakkı olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu nedenle onlarında bizlerle birlikte bir hayat sürmeleri için gerekli tüm hassasiyeti gösteriyoruz. Sokaklarda yaşayan canlılarımızı rehabilitasyon merkezine alarak tüm aşılarını ve bakımlarını yapıyor belli bir süre müşade altında tuttuktan sonra sağlık durumları iyi ise tekrar yaşam alanına bırakıyoruz. Sağlık durumu iyi olmayanları iyileşene kadar merkezimizde misafir ediyoruz. Bu süreçte buradaki can dostlarımızdan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda uygun olanları sahiplendiriyoruz. Ocak 2016’dan bugüne kadar 300’ün üzerinde kedi ve köpeği sahiplendirdik. Bu kez de Sayın Kesimoğlu Başkanımıza bir can dostumuzu emanet ettik. Biz çok mutluyuz çünkü artık onunda bir evi var. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.