Vehbi Misilli öncülüğünde bir araya gelen fotoğrafçılar, müşteriye daha iyi hizmet verilmesi, fiyatlarda standardın sağlanması ve kaçak fotoğrafçılarla mücadele edilmesi konularını değerlendirdi.

Vehbi Misilli gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada, “Yalova Fotoğrafçıları olarak bir dernek altında toplanılmasına karar verdik. Arkadaşlarımızın düzenli çalışması bakımından, fiyatların düzenli uygulanması bakımından, müşteriye iyi hizmet verilmesi bakımından böyle bir düşünce altında toplandık. Ve korsanlara karşı bir savaş vermek durumundayız. İşi bilen bilmeyende fotoğrafçılık yapmak için piyasaya çıkmış durumda şuanda. Gerçek sanatkarların hakkını alıp, fotoğrafçılığı belli bir yere getirip Yalova’da iyi hizmet vermek amacıyla bu toplantıyı yaptık. Dernekleşme yolunda yürüyeceğiz. Arkadaşlarla birlikte buna karar verdik” dedi.

Serdar Bal ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlk amacımız bizim kendi aramızda ufak tefek sorun gibi gözüken ama sorun olmayan şeyler, halledilebilecek şeyler vardı. Onları konuşup kendi aramızda hallediyoruz. Bunun dışında esas amacımız korsan fotoğrafçılığı bitirmek. Eline makine alan fotoğrafçı olamayacak ve dernekleşme adında yürürken biz, kesinlikle dernekleşeceğiz, bunların ağır yaptırımları olacak. Arkadaşlar şimdiden bunu yazalım kesinlikle kendilerini kurtarmak adına gitsinler oda kayıtlarını yaptırsınlar. Biz kimseye bu işi yapmasın demiyoruz. Gitsinler Ticaret Odasına, gitsinler maliyeye vergi levhalarını alsınlar, açsınlar dükkanlarını, gelsinler burada toplantılarımıza katılsınlar, hep birlikte kardeş olalım. Güzel bir şekilde ekmeğimizi kazanalım ama kimse kimsenin ekmeğine taş koymasın. Bu şekilde olduktan sonrada halledemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Vehbi abi öncümüzdür. Hep önümüzde olacak bizde hep yanında olacağız. Hiçbir şekilde Yalova’da bu fotoğrafçılık işi sahipsiz kalmayacak” ifadelerine yer verdi. Haber: Sezgin Altınel