HABER: Abdullah Bozkurt

Yalovaspor’un yaptığı açıklama şu şekilde; “Yalovaspor kulübü olarak 10 yıl sonra profesyonel lige çıkan futbol takımımızın aldığı skorlardan bağımsız olarak sezonun başından itibaren devam eden hakem kararlarına futbol takımımıza yönelik yaptığımız özeleştiriler ve saygımızdan dolayı sessiz kalmıştık.

Ancak geçtiğimiz hafta oynadığımız Karşıyaka maçındaki pozisyon bardağı taşıran son damla olmuştur.

Öncelikle belirtmeliyiz ki tüm rakiplerimize ve mücadelelerine saygımız sonsuzdur. Ancak sezon boyunca hakemlerin takımımız aleyhine verdiği ve vermediği kararlar takdir haklarının çok ötesine geçmiştir.

Üzülerek belirtmeliyiz ki geçtiğimiz pazar günü Karşıyaka deplasmanındaki skandal hakem triosu maça damga vurmuştur. Müsabakanın 43. dakikasında skor 2-2 iken forvet oyuncumuz Sinan Uzun’un son adam (Bariz gol şansı pozisyonda) iken formasının çekilerek yere düşürülmesine kırmızı kart beklerken faul bile verilmemesi kabul edilebilecek bir hata değildir. Öyle ki yaşanan pozisyonun durumu itibariyle maçın gözlemcisi devre arası yayıncı kuruluş kameraların görüntülerini izlemek durumunda kalmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu yönetimlerinin tüm takımlarımızın haklarını korumak ve ligimizin kalitesini arttırmak adına kalan haftalarda oynayacağımız kritik müsabakalarımızda daha tecrübeli hakemler atanmasını ve hatalara karşı daha özenli ve dikkatli olmalarını önemle arzuluyoruz.”