Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Girişte çiçeklerle karşılanan Bakan Eroğlu’na, Vali Tuğba Yılmaz tarafından çini vazo hediye edildi.

Valilikte basın açıklamasında bulunan Bakan Eroğlu Yalova’ya müjdelerle geldiğini belirterek 193 milyon TL’lik 18 Projenin müjdesini verdi.  Bakan Eroğlu, Orman ve Su işleri Bakanlığına bağlı çalışan kurumların gerçekleştireceği projelerin müjdelerini tek tek  sayarak basın mensuplarına aktardı.

DSİ’den 9 müjde

Altınova Karadere ve Kınalı Barajları, Çiftlikköy Çukurköy Barajı, Armutlu Kaledere Göleti, Çınarcık Karacakaya Göleti, Armutlu Fıstıklıdere, Çağlayandere ve Uzundere ıslahı, Armutlu ilçesi Armutlu Deresi ıslahı, Çınarcık Aydere ve Değirmendere Islahı, Yalova Kazımiye Deresi Islahı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün yakın zamanda gerçekleştirilmesi düşünülen projeleri.

Orman Genel Müdürlüğü 7 müjde

2016 yılında alanda sivilkültür (orman yetiştirme) çalışması, 480 dekar alanda ağaçlandırma tesisi, 650 dekar bozuk ormanların rehabilitasyonu, 2 ton tohum üretimi, 466.168 dekar alanda orman amenajman planı, 6 köyde 390 dekar alanda badem, ceviz ve fıstıkçamı gelir getirici türle ilgili ağaçlandırma, Altınova İlçesine toplu koruma ekip binası, 10 km yeni yol, 20 km büyük onarım, 6 km üstyapı ve 8 km sanat yapısı yapılacak. Orman köylülerine 159.600 TL ORKÖY kredi ve hibe desteği sağlanacak.

Hersek Lagünü tanıtılacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Hersek Lagünü Ziyaretçi Tanıtım Merkezi kurulacak ve kuş gözlem kulesi yapılacak. Ayrıca Lagüne kamera sistemi kurulacak.

Altınova’ya OMGİ

2017 yılında anlık hava durumu bilgilerinin vatandaşa sunulması, tahminlerin hazırlanması, tahmin tutarlılıklarının arttırılması ve yapılan tahminlerin doğrulanması, başta iklim ve iklim değişikliği olmak üzere bir çok araştırma faaliyetinin gerçekleştirilmesi, çeşitli sektörlerin ihtiyaç duyduğu meteorolojik ürün ve hizmetlerin hazırlanması maksadıyla kullanılmak üzere Altınova’ya Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulacak.

Basın mensuplarıyla yapılması planlanan projeleri paylaşan Bakan Eroğlu  ardından Ak Parti Yalova İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Yalova Valiliğinden Ak Parti İl Binasına yürüyerek gitmeyi tercih eden Eroğlu, esnafla ve yoldaki vatandaşlarla sohbet etti. Ak Parti İl Başkanlığında da çiçeklerle karşılanan Eroğlu kısa bir sohbetin ardından DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi İle Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi için Raif Dinçkök Kültür Merkezine hareket etti.

 

Bu millet çalışana gerekli ödülü sandıkta vermesini biliyor

Raif Dinçkök Kültür Merkezinde yapılan merasimlerde konuşmasını gerçekleştiren Yalova Ak Parti Milletvekili Fikri Demirel; “Ben kendi adıma ve bütün milletvekilleri adına Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Pazar günü olmasına rağmen sabah erken saatlerde Osman Gazi Köprüsünde bakanımızı karşıladık ve Yalova’mıza yapılması düşünülen, yapılmış olan projeleri konuştuk. Buradaki merasimle de nihayete erdireceğiz. İşte böyle çalıştığınız zaman bu millet sandıkta gidip size gerekli ödülü veriyor. Biz bu ödülü de daha çok uzun yıllar bırakmak niyetinde değiliz” dedi.  

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz açılış merasimi öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında; “Her şeyden önce bende 15 Temmuz gecesi tanka, tüfeğe, uçağa karşı imanıyla, inancıyla karşı koyan ve bu darbe kalkışmasını def eden aziz milletimize hizmet etmenin gururunu yaşamaktayım. Tüm Türkiye genelinde sayın cumhurbaşkanımızn önderliğinde 7000’e yakın sizlerin çalışmalarıyla güzel projeler üretilmiş. Dünya 5’ten büyüktür ve gerçekten sayın cumhurbaşkanımızın sayın başbakanımızın, bakanlarımızın çalışmalarıyla biz 2023’ te inşallah bu hedefe ulaşacağız. Sizlere tekrardan hoş geldiniz diyor ve yapılan tüm bu çalışmalar için Yalovalı hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Eli boş gelmek olmazdı

Sahnede halkı selamlayan Bakan Eroğlu “Eli boş gelmek olmazdı bende size 18 müjdeyle geldim” diyerek yapılması planlanan ve yapımı tamamlanan projeleri vatandaşa tanıttı. Espirili bir dille 7 T prensibinden bahseden Eroğlu “Bu T’ lerden biri takvimdir biri de takip. Bu ikisi bizim için çok önemli. Biz verdiğimiz tarihte başladığımız işi bitiri teslim ederiz’ dedi.

Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından  DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi İle Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi gerçekleştirildi. Merasimlerin ardından vatandaşa ücretsiz fidan dağıtıldı.