Merasimdeki Tesislerin Yatırım Bedeli 22 Milyon Lirayı Buluyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 20 Kasım Pazar günü Yalova’da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 22 milyon lira yatırım bedelli 5 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, saat 11.00’de Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği toplu temel atma ve açılış merasiminde bulunan tesislerin 2’si baraj, 2 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi ise ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor.

5 Bin Dekar Zirai Alana Su Sağlanacak

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak DSİ’ye ait tesislerin hizmete alınması ile 5 bin dekar zirai alana su sağlanacak; 2 mahalle ve 317 dekar arazi ise taşkın zararlarından korunacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Yalova’da düzenlenecek merasimde 5 aileye gelir getirici tür sertifikası, 13 aileye Orköy sertifikası verecek.

Yalova’ya Son 3 Yılda 229 Milyon TL’lik 30 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 5 Mart 2014 ve 25 Mayıs 2014 tarihlerinde Yalova’ya verdiği 36,2 milyon TL’lik 12 müjdeye ilave olarak 193 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjde daha verecek. Böylece son 3 yılda Yalovalılara toplam 229 milyon TL’lik 30 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında baraj, gölet, sulama tesisi, taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri, Hersek Lagünü Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ve kuş gözlem kulesi yapılması ayrıca Lagüne kamera sistemi kurulumu ile otomatik meteoroloji gözlem istasyonu yer alıyor.