Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, gölet ve barajlardaki balık popülasyonunun korunması, deniz ve iç sulardaki stokların takviyesi ve ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması amacıyla Bakanlıkçı yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü Örencik ve İlyasköy göletleri ile Ortaburun sulama barajına 50.000 adet yavru sazan balığı bıraktı.

Proje kapsamında İl Müdürlüğü tarafından Bakanlık Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Üretim İstasyonu'ndan temin edilen 50.000 adet yavru sazan balığının 10.000’i Örencik Gölet’ine, 15.000' i İlyasköyGölet’ine, 25.000'i de Ortaburun Sulama Barajına bırakıldı.

25.000 yavru sazan balığını Çınarcık Kaymakam Vekili Muhammet Öztaş ve Çınarcık İlçe Müdürü Hakan Demirhan veİl Müdürü Suat ParıldarOrtaburun sulama barajına bıraktı. Işıldar yaptığı açıklama;‘Balıklandırma çalışmaları ile göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması, turizme yönelik sportif amaçlı balık avcılığı ve yöre halkının gölden istifade etmesinin amaçlandığını ifade ederek "Baraj ve göletlere bırakılan yavru balıkların üreyip çoğalmaları için en az 2 yıl yaşamaları gerekiyor. Bu nedenle amatör avcılık yapan vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı avcılık yapmalarını rica ediyoruz. Balıklara üreme şansı tanıyalım.Doğal olarak üreyen 1 kg ağırlığındaki bir sazan balığı yılda 200-300 bin yumurta bırakıyor. İl Müdürlüğü olarak özellikle balıkların avlanma dönemi, boyu ve yöntemi hakkında vatandaşlarımızı sık sık bilgilendiriyoruz. Avlanma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz"dedi. Haber: Nilüfer Ateş