Başkan Yaprak gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’Yalova Yeşil Rizeliler Derneğini kurmamızdaki tek amaç, tüm Karadenizlileri güç birliği içinde aynı çatı altında toplayıp, Yalova’da ki Karadenizli hemşerilerimizi daha güçlü temsil edebilmektir. Bizim başka bir gayemiz ve amacımız yoktur.’’

Yaprak, ‘’Hizmetlerle anılmayı hedefliyoruz’’

‘’Yalova’da yaşayan Rizeli hemşerilerimize yapacağımız hizmetlerle anılmayı hedefliyoruz’’ diyen Yaprak, ‘’En kısa zamanda yapacağımız, konser ve hamsi festivalleri ile sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceğiz.

Yalova Yeşil Rizeliler Derneği olarak kaç kişiye faydalı olabiliriz?  İş, aş ve maddi desteğin yanında manevi katkılarımızla varlığımızı nasıl hissettiririz? Bu konuları kendimize dert edindik. Ortada bir boşluk var. Temsil eksikliği bulunuyor. Farklı seslerin olması gerek. Çeşitlilikle güçlenerek yola çıktık.’’  

Yaprak, ‘’Biz, akraba derneği kurmuyoruz’’

‘Az olsun benim olsun’ diyenler, hala başkanlığı devretmeyenlerdir. Biz, akraba derneği kurmuyoruz. Biz kültürümüzü yaşatmak, yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmeyi arzuluyoruz.

Giresun, Trabzon, Ordu, Rize, Artvin ve diğer tüm illerimizi kapsayan federasyonlaşma çalışmalarımızı bu hemşeri derneklerimizle 2022 yılında tamamlayıp, inşallah bir federasyon binasında ve tek çatı altında toplanmayı hedefliyoruz.

Yalova’da, dernekçilik ve sivil toplum alanında birikimimiz olduğundan dolayı değerli hemşerilerimiz bizleri bu göreve layık gördüler. Genç ve dinamik bir yöntem ile Rizeli hemşerilerimizi temsil edeceğimizi düşünüyoruz. Tüm Yalova’da yaşayan Karadenizli hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz.’’ Şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Yalova Yeşil Rizeliler Derneği Yönetim Kurulunda, Başkan İsmail Yaprak, Başkan yardımcısı İbrahim İnce, Yönetim Kurulu Üyeleri, Fatih Öztürk, Sedat Güneri, Osman Öztürk, Abdul Kerim Koç, Gülten Sarı olarak belirlendiği yazılı açıklamada belirtildi.