İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme mezunu olduğunu belirten Yalova Liman Müdürü Hakan Pekşen, “Mezun olduktan sonra ABD’de bir yıl dil eğitim aldım. Daha sonra da dönemin ismiyle Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığında kariyer uzmanlığı sınıfında Denizcilik Uzman Yardımcısı olarak görev aldım. Beş yıllık bir süre zarfında Ankara merkez teşkilatta Deniz Ticaretleri Genel Müdürlüğünün Uluslar Arası Dairesinde görev yaptım. Bu süre zarfında birçok bakanımızı temsilen uluslararası çalıştaylara, toplantılara, eğitimlere katılarak denizcilik ve uluslararası konularda tecrübe sahibi oldum.

2012 yılında bakanımızın uygun görmesiyle bakanlık tarafından uluslararası denizcilik örgütünün İsveç’te bulunan üniversitesinde Master Programını bitirdim. Master Programı, gemi ve liman üzerineydi. Aynı şekilde Türkiye’de de yüksek lisansımı tamamlamıştım. Doktora eğitimimin tez aşamasındayım. Yurtdışı eğitimim bittikten sonra eşimin de Yalova Üniversitesinde görevli olmasından dolayı, Yalova Liman Başkanlığı emrine 2014 yılında uzman olarak atandım.” Diye konuştu.

Peşken “Kurum içerisinde bu görev tarafıma verildi”

Yaklaşık 4 senedir Yalova Liman Başkanlığında hizmet verdiğini anlatan Pekşen, “Sektöre, kurumlara ve işe hâkimdim. Bir önceki başkanımızın sağlık ve ailevi sebeplerden ötürü görevi bırakmasından dolayı kurum içerisinde bu görev tarafıma verildi. İnşallah layıkıyla yapmaya çalışacağım.” Şeklinde konuştu.

Liman Müdürlüğünün görevlerinden de bahseden Pekşen, “Denizde can,mal ve çevre emniyetini sağlamak. Bunun için gerekli tüm tedbirleri almak. Bu kapsamda da öncelikle gemilerin hareketlerini kontrol etmek, aynı zamanda gemilerin denetimlerini yapmak, kıyı tesislerinin işletmecilerine de denetimlerini gerçekleştirmek, gemi adamlarının iş ve işlemlerini gerçekleştirmek, sicillerini oluşturmak, sınavlarına yönlendirmek ve belgelerini tanzim etmek” dedi.

Haber:Elif Tuzlacıoğlu