İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 08.02.2021 günü Vali Muammer EROL başkanlığında, üyeler Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, Garnizon Komutanlığı Hv. Tbp. Alb. Oğuz Okul, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ümit Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova Dev. Hast. Başhekimi Uzm. Dr. Recep Hacı, Merkez TSM Başkanı Uzm. Dr. Orhan Çalık, Serbest Tabip Uzm. Dr. Taciser Güleç ve Serbest Eczacı Ecz. Erdoğan Çoban’ın katılımıyla İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 05.02.2021 tarih ve 836-837 sayılı “Çiçek Satışı Yapan İşyerleri” ile “Koronavirüs Tedbirleri İstisnası” genelgeleri gündemi kapsamında toplandı.

Toplantıda alınan tedbirlere göre,

14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak çiçek satışı yapan iş yerleri sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı, 12 Şubat Cuma günü 20.00­- 24.00 saatleri arasında evlere servis yapabilecek.

13­-14 Şubat Cumartesi- ­Pazar günlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

Alınan diğer tedbirler ise şöyle sıralandı:

“Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanları durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma-ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca 01.12.2020 tarih ve 91 sayılı kararımız ile getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına,

Yukarıdaki madde kapsamında kalan eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların şekilde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca 01.12.2020 tarih ve 91 sayılı kararımız ile getirilen şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulmasına,

Alınan tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda, oy birliği ile karar verildi.”