Yeniyol mesajında, “tarihi boyunca karşılaştığı her türlü zorluğun üstesinden gelen, nice büyük zaferlere imza atıp cihan devletleri kuran aziz milletimizin sahip olduğu tüm bu güzel hasletlerinin ardında, fedakâr ve cefakâr kadınlarımızın emekleri yer almıştır.

Ne mutludur ki, cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Kadim medeniyetimizin temelinde yer alan kadınlarımız bu topraklara can suyu vermiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerinki gibi basit değildir. Binaenaleyh kadınlarımız, erkeklerimizden daha çok münevver, daha çok feyizli, daha çok bilgili olmaya mecburdurlar’” sözlerinde de vurguladığı gibi Türk kadının üzerine düşeni yapması ve ilerlemesi için her türlü imkânı sağlamıştır. Geçmişinden aldığı gücün ışığında kadınlarımız bugün de aynı heyecan ve cesaret ile istikbalimizin güvencesidirler.

Bu düşüncelerle, kadınlarımızın, büyük bir özveriyle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacağına inanıyor, her şeyin en güzeline layık olan Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.” Sözleriyle kendini ifade etti.