11 Ağustos cumartesi günü gerçekleştirilen tekne turu ile birlikte; İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yeşilay Yalova Gönüllüleri ve Üyeleri bir araya geldi. Program Yalova’dan kalkan tekne ile başladı.

İlk durak Türkiye Yeşilay Genel Merkezi olan Sepetçiler Kasrı olurken, burada katılımcılara kısa tarihinden bahsedildi. Grupla gelen çocuklara teknoloji ve sağlıklı yaşam semineri verildi. Sonrasın tekne ile Büyükada’ya geçilerek, güzel bir gezi düzenlendi. Yaklaşık 390 kişinin katılım gösterdiği gezi herkesin beğenisi kazandı.

Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın; “ Bu tur bizim önceden söz verdiğimiz bir organizasyondu. Yeşilay’ın farkındalığını arttırmak ve çalışmalarımızı yerinde anlatmak için bu tarz organizasyonlar yapmaya da devam edeceğiz. Yönetim olarak bağımlılıkla mücadele de yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Tabi ki bu çalışmamızı gönüllülerimize ve diğer kurumlara da anlatmak ve de tanıtmamız gerekiyor. Ne mutlu ki bizleri seven ve desteğini esirgemeyen Belediyelerimiz var. Bu programımızda da Çınarcık Belediyesi bizi yalnız bırakmadı. Mücadelemizi her kuruma, her bireye yayıyor ve herkesi ortak ediyoruz. İlerleyen zaman içinde sokaklara ineceğiz. Yalova’nın sokaklarında ve esnafların camında bizleri göreceksiniz” dedi.