Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Başkan Yardımcıları, Aydın Mert, Emine Ballı, Genel Sekreter Burcu Dönmez, Disiplin Kurulu Başkanı Hakan Suiçmez, Denetleme Kurulu Üyesi İdris Durmuş’un hazır bulunduğu ziyaretler, bir hayli verimli geçti.

İlk olarak Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ’un ziyarette bulunduğu Yalova Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimine, MİSİAD Yalova Şube Başkanı Fatih Us, TEMAD Yalova Şube Başkanı Erdoğan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yalova Şehit Aileleri Derneği Yalova Şube Başkanı Mehmet Salih Aydın ve Yönetimi, İYİ Parti Yalova İl Teşkilat Başkanı Talip Bayburtlu ile İYİ Parti Yalova İl Başkan Danışmanı Ömer Demir, Yalova Ajans Yöneticisi Nedim Güler, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Recep Polat ziyaretlerde bulunan isimler oldu.

Ziyaretlerde, Medyanın sorunları masaya yatırıldı

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, medyanın birçok sorunları olduğunu, acilen çözüm bekleyen konuların başında ise ‘Yeni Medya Yasası’, ‘İnternet Haber Siteleri Yasası’ çıkarılması, dernek statüsünde bulunan gazeteci meslek örgütlerinin; baro, oda veya akademik meslek temsilcilikleri gibi bir yapıya kavuşturulmaları gerektiğini söyledi.

Kayıt dışı habercilik yapanlarla mücadele edilmesi gerekliliğine de değinen Polat, ‘’Eline bir fotoğraf makinası alan, klavyenin başında gazetecilik yaptığını sanan, ama hayatında birkaç sayı basılı yayın çıkarma başarısı gösteremeyen, basın ahlak kurallarını hiçe sayın, şantaj yapan, tetikçilikle, sindirme ve baskılarla kendilerine rant kapısı açan kişiler günümüzde mantar gibi çoğaldı.

Kriterlerin uygulanmaması ve denetimsizlik, onurlu bir meslek olan gazeteciliğin etik değerlerine zarar vermektedir. Bu tür yayınlarlar tüm resmî kurumların mücadele etmesi gerekir.

Bir başka önemli konu ise, Yalova Valiliği Medya Protokol Listesinde gazeteci unvanıyla adlandırılan yayınların, yayınlanmadıkları halde listede bulunuyor olmalarıdır.

Yalova Valimiz Sn. Muammer Erol’a bu durumu ilettim. Haber portalları güncellenmeyen yayınlar ile basılı olarak bir yıldan bu yana yayınları olmayan; gazete, dergi gibi yayınların Yalova Valiliği Basın Protokol Listesinden çıkarılmaları gerekmektedir.

Yayınları güncel olan birçok haber portalı ise titizlikle gözden geçirilerek, Yalova Valiliği Basın Protokol Listesinde yer almalıdır’’ şeklinde ki sorunları dile getirdi.   

  

Polat, ‘’Başkan Vekili Mustafa Tutuk yer sözü verdi’’

Başkan Polat, Yalova Gazeteciler Cemiyetinin yıllardan beridir lokal sorunu bulunduğunu, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’ tan ‘Yalova Gazeteciler Cemiyeti, Lokali ve Sanat Galerisi’ için ayak üstü yer talebinde bulunduklarını söyledi.

Polat, ‘’Başkan Tutuk, inşallah bize verdiği sözü yerine getirir. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman gibi sözünü yemez’’ şeklinde konuşarak, bu kenti Yalova Kent Konseyinde temsil hakkıyla seçilmişlerin seçilmişi bir meslek kuruluşu olarak.

Marmara Gazeteciler Federasyonu ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetimlerinde başarılı şekilde temsil ederek.

Yalova’nın adını her platformda başarıyla tanıtmayı başaran Yalova Gazeteciler Cemiyeti’ne yer verilmemesi, birkaç muhalif yayın sahibinin kıskançlığı ve çekememezliğidir.

Bu tür kişileri kale alarak, Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin 50 üyesini karşılarına almak ise pek de akıllıca bir duruş olmayacaktır. Park, bahçe ve birçok kamuya ait taşınmazlarda işletmeler kurarak rant içinde olanlara gösterilen müsemma Yalova Gazeteciler Cemiyeti’ne gösterilmemesi ise düşündürücüdür’’ Şeklinde görüşlerini belirtti.