Başkan Ayhan Polat ve Başkan Yardımcısı Emine Ballı’nın ziyaretlerinde, ülkenin içinde bulunduğu durum, gazetecilik mesleğinin sorunları, yeni kurulan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin ve ona inan partililerin fedakarlıkları ile CHP’den kopma nedenleri konuşuldu.  

29 Ekim 2022 günü yapılan Yalova Gazeteciler Cemiyeti 9. Genel Kurulu’nda 4. defa Başkan seçildiğini söylen Polat, yapılacak çok işleri olduğunu söyledi.

Türkiye de yerel basılı yayınların çok ciddi sorunlarla boğuştu bir dönem geçirdiklerini söyleyen Başkan Polat, ‘’Pandeminin yaşandığı 1.5 yıllık süreç, döviz kurlarında ki yükselme ve Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Kararnamesi ile yerel basın çok büyük bir kan kaybı yaşadı. Bunun yanında, ‘İnternet Haber Yasası’, ‘Yeni Medya Yasası’ ihtiyacının günümüze uygun bir şekilde kanunlaştırılarak hayata geçirilemedi. Yasal boşluklardan dolayı gazetecilik mesleği çok ciddi kan kaybı yaşıyor. İktidar, özellikle kadrolarında en az 4 fikir işçisi istihdam eden yerel gazeteleri desteklemeli. Birçok yerel gazete çalışanlarının maaşları işverenleri tarafından ödenemez hale geldi. İşten çıkarmalar, yerel yayınların kapılara kilitler vurulmaya başlandı.’’ Şeklinde sıkıntılarını Başkan Şener ile paylaştı.

Şener, ‘’Büyük emeklerle kazanılan seçimler, çok kolay kaybedildi’’

Memleket Partisi Yalova İl Başkanı Ertan Şener, Cumhuriyet Halk Parti’den neden koptuklarını, nasıl galip çıkıldığını ve medyanın sorunları hakkında açıklamada bulundu; ‘’Öncelikle Sn. Genel Başkanımız Muharrem İnce’ye CHP içinde yapılan haksızlıkları tüm Türkiye biliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, %10’lek barajına altındayken bu partinin Gençlik Kollarından gelmiş, İl Başkanlığı yaptığı dönemden son yapılan Genel ve Mahalli Seçimlerde hep oyunu Yalova’da arttırmış bir Cumhuriyet Halk Parti oldu. 1014 Mahalli Seçimlerde Yalova Belediye Başkanlığının kazanılması, bir tesadüf değildir. Yıllarca, planlı bir çalışmanın neticesi ve İnce ve ona inanan partililerin başarısıdır.’’

Şener, ‘’2009’da aday adayıydım, çekildim’’

Şener Yalova Belediye Başkanlığına, 2009 aday olduğu için 2014’de ki Mahalli Seçimlerinde adaylık da ısrarım olmadı. Vefa Salman ve Mehmet Gürel de Yalova Belediye Başkan Aday Adayı idiler. Gürel, CHP’den Aday yapılmayınca, seçim döneminde hangi parti için çalıştığını Yalovalılar iyi biliyor.

Vefa Salman’a gelince, yıllar sonra CHP’nin bin bir emekle kazandığı Yalova Belediyesini, maalesef kötü yöneterek, bugün ki durumun sebep oldu. Yalova Belediye Başkanlığının kazanılmasında bir ekip çalışması vardı. Bu ekip, Yalova Belediyesi kazanıldıktan sonra lav edildi. Sonuç ortada. Vefasızlık gören birçok partilinin emekleri de heba oldu.’’

Şener, ‘’Memleket Partisinde siyasete devam’’

Yeni kurulan Memleket Partisi’nin Türkiye’de yeterli sayıda seçime girebilecek şekilde teşkilatlandığını söyleyen Başkan Şener, ‘’Biz Yalova’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Memleket Partisi Genel Muharrem İnce’nin yanındayız. Vatandaşlarımız Memleket Partisini daha tanımıyor. Benim hala Cumhuriyet Halk Parti’de siyaset yaptığımı sanıyorlar. Ne zaman bir yere aday olursam, o zaman vatandaş da bizi ve partimizi tanıyacak.

Memleket Partisinin İl Başkanı olarak, partimizi halkla kucaklayacak çalışmalar içindeyiz. Partimiz hazine yardımı alamıyor. Partili üyeler ile yönetim kurulunun katkı ve destekleriyle masraflarımızı karşılıyoruz.’’ Şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine başarılar dileyen Başkan Şener, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından, ziyaret sonlandı.