Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve 3. Göz Gazetesi İmtiyaz Sahibi İrfan Aydın, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Çınarcık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emine Ballı, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Etik Gazetesi İmtiyaz Sahibi ayrıca Anadolu Ajansı Altınova Muhabiri Nevzat Samancı, cuma günü yeni üyelerini tanıtmak ve MÜSİAD Başkanı Adem Saruhan’ a hayırlı olsun dileklerinde bulunmak amacıyla ziyarette bulundular.

  Ziyarette, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adem Saruhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Sebahatin Arvas, Ahmet Baltacı, Sıdık Bal ve Genç MÜSİAD Yalova Başkanı Mustafa Sinan Patıl ile görüşüldü.

  Başkan Polat Yalova Gazeteciler Cemiyeti yönetim Kurulu üyelerini bir bir tanıttı.   

  Arıdından, MÜSİAD Başkanı Adem Saruhan bilgilendirmede bulundu. Saruhan, “MÜSİAD Yalova’nın 43 üyesi var, 50’ye tamamlayınca şube olacağız” dedi.

   Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat; “Adem Saruhan benim ortaokulda sıra arkadaşım, kendisiyle uzun bir süredir tanışıyoruz. Saruhan ailesi Yalova’da saygı gören bir ailedir. MÜSİAD Yalova Başkanı seçilince çok mutlu oldum, Adem Saruhan’ın yeni görevi ile gurur duydum” şeklinde görüşlerini belirtti. 

   Polat gazetecilerin birçok sorunu olduğunu dile getirdi ve bu sorunların aşılmasında tüm seçilmiş ve atanmışların beraber hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

  Polat, ‘2009’da benim de Yalova Gazeteciler Cemiyeti başkanı olduğum dönemde, sarı basın kartı, gazeteciliğin ehli olmak ile ilgili önemli mevzusuydu, şimdilerde bu durum göz ardı ediliyor. 2000 yılında Yalova Gazeteciler Cemiyeti kurulduktan sonra Türkiye Gazeteciler Federasyonu çatısı altında meslektaşlarımız ve üyelerimizin problemlerinin çözümünde önemli rol oynadık.

  2012 Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan ayrıldıktan sonra 2014’te Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunu kurduk. 8 Federasyon ile yaklaşık 20 bin gazeteci üyesinin bulunduğu bir oluşumun çatısı altındayız.

  Türkiye genelinde 1200 gazetecinin oylarıyla Basın İlan Kurumu’na 3 üye, yönetim kurulunu ise 1 arkadaşımızı seçtirmeyi başardık. Meslek örgütü noktasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında 8 Federasyon, 85 cemiyet başkanıyla belirli aralıklarla Başkanlar Toplantılarını değişik illerde yapıyoruz. Mesleğimizin sıkıntıları çok, medyanın yeniden yapılanmasından yanayız. İnternet Haberciliğin hala bir yasası yok. Önümüzdeki süreçte yeni bir basın yasası, meslekteki iyileşme gerçekleşir umudunu taşıyoruz” dedi.

      MÜSİAD Üyesi Sebahattin Arvas; “Basın çok önemli. Eksiklikleri basın ifade eder. Maddi bakımdan gazeteci arkadaşlarımın devlet tarafından süspanse edilmesi lazım. Dijital kanal günümüzde önem arz ediyor” dedi.

 Polat; “Yalova’da bir televizyon yayını için özel sektörün desteği çok önemli. Reklam ve tanıtımlarıyla katkı sağlamaları gerekiyor. Uydudan yayın yapmak çok masraflı. Yalova’da bir televizyon kanalı olmaması böylesi giderleri karşılayacak kuruluşların olmamasından kaynaklanmaktadır. Yalova gibi bir kentte uydudan yayın yapmak çok zor. Dijital kanal ile ilgili de hala bir kanun yok. Hepimize iş düşüyor.

Yalova’da gazetecilik mesleğini hakkıyla yapanlarla, bu işi suistimal edenleri iyi ayırt etmek gerekiyor.  MÜSİAD Yalova yönetiminden ricamız, bir açıklamada bulunacaksanız, Valiliğin protokol listesinde yer alan yayınları yapacakları programlara davet etsinler.

  Gazeteciler Cemiyeti de size bu konuda yardımcı olur, basın mensubu olarak karşı karşıya geldiğimiz kişilerin yaptıkları iş iyi araştırılsın ve çağrılsın” şeklinde görüşlerde bulundu.

   Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve 3. Göz Gazetesi İmtiyaz Sahibi İrfan Aydın yaptığı konuşmasında; ‘Bu problemleri siz düzelteceksiniz. Başkan bu haber yakıştı mı size diyeceksiniz. Sizi ilgilendirmesine gerek yok tetikçi bir haber o zaman diyeceksiniz. Kamu yararına haber yapıyorsun bir tebrik olmuyor. Reklam dağıtırken, ilan verirken, ‘Geçen ay yaptığınız haber gazeteciliğe yakışmadı’ deseniz sorunlarımız düzelecek. Etik habercilik yapmayan daha çok kazanıyor. Haberi tetkik eden az kazanıyor” şeklinde görüşlerini belirtti.  

   Başkan Saruhan son olarak, “Değindiğiniz konular o kadar önemli ki, basın eleştirebilir; ama doğru olmak kaydıyla, yapıcı olmakta fayda var. Siz söylemeden, biz bunları bilemeyiz, özellikle bir araya gelmemiz faydalı oldu. Basın yeri, sorunlarınız hakkında bilgi sahibi olduk. Bu ziyaretten büyük keyif aldık. Teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter